Menu

Jari scoort weer in Arena

Mooier kon de tweede wedstrijd van de eerste dag van het Amsterdam Tournament natuurlijk niet. Na dik een kwartier spelen, kwam Jari Litmanen bij Liverpool in de ploeg voor Emile Heskey. Uiteraard trakteerde het publiek hem opnieuw op een warm onthaal. Als beloning scoorde Jari zeven minuten voor tijd de enige en winnende treffer tegen Valencia.

Het publiek moest lang wachten op het doelpunt. Valencia had in de eerste helft de betere kansen, maar benutte die niet.

Ook na rust leek de Spaanse topformatie op voorsprong te komen, maar in de 52e minuut spatte de bal na een schot van Marchena tegen de lat uiteen.

De Ajacieden zitten na hun wedstrijd langs de kant om de verrichtingen van Liverpool en Valencia op de voet te volgen.

Daarna kreeg Liverpool iets meer overwicht. Desalniettemin bleef de brilstand lang gehandhaafd, maar de Champions League finalist moest toch buigen voor de UEFA-Cup winnaar, die zonder de in Liverpool achtergebleven Sander Westerveld speelde.

Uitgerekend Jari Litmanen bracht de enige en dus winnende treffer op het scorebord. En wat stond het weer mooi. Litmanen als enige doelpuntenmaker op de grote scoreborden. Of hij nooit was weggeweest.

Doordat ook deze wedstrijd in 1-0 eindigde, staan Liverpool en AC Milan met vier punten bovenaan en Ajax en Valencia zonder punten onderaan.

Liverpool Arphexad, Hyypia, Babbel, Heskey (Litmanen),Owen (Berger), Murphy, Riise, McAllister, Carragher, Biscan, Tradre Reserves: Neilsen, Henchoz, Berger, Hamann, Litmanen, Barmby, Diomede

Valencia Canizares, Pellegrino, Ayala, Carew, Angel Angulo, Carboni, Rufete, Torres, Aimar, Marchena Reserves: Palop, Aurelio, Serban, Sanchez, Gonzalez, Torres, Bjorklund