Menu
Jarig Ajax geeft startsein Experience

Jarig Ajax geeft startsein Experience

De eigen 111e verjaardag greep Ajax vrijdag aan om pers en genodigden deelgenoot te maken van de grootse plannen die de club heeft in het centrum van Amsterdam. Op een uitstekende hotspot, namelijk het Rembrandtplein, werd de aftrap verricht voor de bouw van de Ajax Experience. Het is de bedoeling dat de Experience nog in de loop van 2011 wordt geopend.

Voor de gelegenheid mocht de pers in de officiƫle Ajax-spelersbus naar het Rembrandtplein. Een unicum, want de kleedkamer en spelersbus zijn doorgaans verboden terrein voor de professionele Ajax-volgers. Een half uur eerder waren de spelers met diezelfde bus vanaf Schiphol teruggebracht naar de Amsterdam ArenA. In de comfortabele Mercedes-bus loodste de ervaren OAD-chauffeur de scribenten, fotografen en genodigden soepel door de stad. En midden op het plein, vernoemd naar de beroemde Nederlandse schilder, stopte het fraaie vervoermiddel. Daar stapte iedereen het grote pand The Bank in, waar de Ajax Experience zal verschijnen. Van der Aat nam plaats achter de kansel en richtte een woord van welkom tot de aanwezigen. ,,Onze verjaardag is een mooie moment om de aftrap te doen van Experience", was de Ajax-directeur van mening.

Frank de Boer en Henri van der Aat met straatnaambordje en bouwhelm voor het pand. Frank de Boer en Henri van der Aat met straatnaambordje en bouwhelm voor het pand.

Nadat Frank de Boer zijn wekelijkse persconferentie op die bijzondere plaats had gegeven, verrichte de trainer de aftrap van de 'bouw'. Hij schoot de bal precies in het Ajax-logo dat op de wand was geprojecteerd en prompt begon er een film van de Ajax Experience met beelden van onder andere schitterende goals als de bekende omhaal van Marco van Basten.

Alsof je erbij was, zo moet het straks zijn in de Ajax Experience. Bij deze nieuwe, interactieve voetbalbelevenis zullen de voetballiefhebbers van jong tot oud, aspecten als inzicht, snelheid, techniek en tactiek zelf kunnen ondergaan tijdens een unieke ervaring. Zelf doen en zelf beleven zijn belangrijk in de Ajax Experience. Maar je zult er ook door de historie van Ajax wandelen; de bekers zien, kennismaken met grote namen als Johan Cruijff, Marco van Basten en vele anderen. Maar ook de niet-fanatieke voetbalfans van over de hele wereld zullen de Ajax Experience een prachtige belevenis vinden.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

De officiële spelersbus van Ajax op het Rembrandtplein. De officiĆ«le spelersbus van Ajax op het Rembrandtplein.
Frank de Boer arriveert bij de Ajax Experience. Frank de Boer arriveert bij de Ajax Experience.
De Boer en Van der Aat proosten op de start van de bouw van Ajax Experience. De Boer en Van der Aat proosten op de start van de bouw van Ajax Experience.