Menu

Jarige Seedorf op de weg terug

Stefano Seedorf blesseerde zich op 11 maart tijdens een training van Jong Ajax. In het ziekenhuis werd geconstateerd dat een middenvoetsbeentje in zijn rechtervoet was gebroken. De blessure was een enorme klap voor Seedorf. Van Koeman kreeg hij in het eerste elftal regelmatig speelminuten. Vandaag, op zijn verjaardag, werkte Seedorf zijn eerste conditietraining af.

,,Het is de eerste keer dat ik nu buiten train en ik ben behoorlijk kapot. De afgelopen weken trainde ik binnen. Veel fietsen, steppen en krachttraining. Ik voel nog wel dat m'n rechterbeen minder is, maar dat is normaal", aldus een zwetende Seedorf.

In de voorbereiding werd Seedorf door Koeman al bij de selectie gevoegd. Tegen Norwich City en Celtic mocht hij proeven aan het grote werk en in de competitie kreeg hij soms ook de nodige speelminuten. ,,Daarom is het zo jammer dat ik deze blessure kreeg. Het ging heel goed en ik zat er dichtbij. Vanaf de tribune een wedstrijd kijken is toch heel anders anders dan vanaf de bank."

Een wedstrijd die Seedorf vanaf de tribune bekeek, was het Champions-Leagueduel tegen AC Milan. Zijn neef Clarence nodigde hem en zijn zus uit voor de wedstrijd in de kwartfinale. ,,Een geweldige ervaring. Een vol San Siro. Ik weet nog dat Ajax 2-2 scoorde en ik stond te springen van blijdschap. De Italianen om mij heen waren daar niet zo blij mee, maar na afloop ik kreeg wel mooi een sjaaltje van ze."

Wanneer hij zelf niet meer op de tribune, maar in het veld staat, durft de 21-jarige middenvelder niet te zeggen. ,,Ik hoop dat ik dit seizoen nog aan speelminuten toekom. Zo niet, dan ga ik er volgend seizoen vol voor."