Menu

Jason Culina naar De Graafschap

Ajax verhuurt Jason Culina voor de duur van het seizoen 2002-2003 aan De Graafschap. De Australiër speelde afgelopen seizoen voor Jong Ajax. Met dat elftal behaalde hij de landstitel en stootte hij verrassend door tot de halve finale van de strijd om de Amstel Cup.

Jason Culina kwam in 1999 naar Ajax. Zijn huidige verbintenis eindigt op 30 juni 2004. In drie seizoenen bij Ajax speelde hij 8 oefenduels en 1 wedstrijd in het Amsterdam Tournament voor het eerste team van Ajax.

Ajax leende Culina al eerder uit. In januari 2001 vertrok hij naar het Belgische Germinal Beerschot Antwerpen, waarin Ajax een meerderheidsbelang heeft. Culina speelde 12 competitiewedstrijden in België, waarin hij 1 keer scoorde.

In totaal kwam Jason Culina 18 keer uit voor de Australische nationale ploeg voor spelers onder 23 jaar. In die 18 duels scoorde hij 2 keer.

Namens Australië was hij present op het WK voor jeugd in 1999 in Nigeria en de Olympische Spelen van Sydney 2000. Tijdens beide evenementen overleefde de Australische ploeg met Culina de groepswedstrijden niet.