Menu

Jason Culina verhuurd aan Germinal Beerschot Antwerpen

Jason Culina wordt verhuurd aan Germinal Beerschot Antwerpen. De Australische international maakt de overstap met onmiddelijke ingang. De overeenkomst met de zustercub van Ajax in Belgie loopt tot eind van dit seizoen. Culina heeft nog een contract bij Ajax tot medio 2004.

Jason Culina (Sydney, 8 augustus 1980) maakte vorig seizoen deel uit van de A-selectie van Ajax, maar wist nooit echt door te breken. De Australische middenvelder, afkomstig van de National League-club Sydney Olympic, speelde geen enkele officiele wedstrijd voor het eerste elftal. Dit seizoen maakte hij deel uit van het tweede elftal van Jan Olde Riekerink.

Culina doorliep alle nationale jeugdelftallen van Australie. Hij kwam meer dan twintig keer uit voor de Australische nationale ploeg onder 17, onder 20 en het Olympische team. Ook maakt hij reeds zijn opwachting in het Australisch A-elftal. Vorig jaar vertegnwoordigde de middenvelder zijn land op de Olympische Spelen in Sydney. De Young Socceroos, een samenvoeging van Soccer en Cangaroo, struikelden al vroeg in het toernooi.

Ajax nam in maart 1999 een belang van 30 procent in de Belgische eersteklasser GBA en breidde dat in mei vorig jaar uit tot 51 procent.

Foto Louis van de Vuurst

Links Germinal Beerschot Antwerpen Ajax International-dossier Germinal Beerschot Antwerpen