Menu
Javier Martina geeft @ntwoord

Javier Martina geeft @ntwoord

Via een e-mail aan de website van Ajax konden supporters een vraag stellen aan Javier Martina. De vleugelaanvaller vertelt onder meer over zijn wil om te slagen bij Ajax en zijn vriendschap met Vurnon Anita.

Hoe ben je bij Ajax terecht gekomen?
Frank Scholing, Baarn


,,Ik ben op mijn zeventiende gescout door Ajax, dat is redelijk laat. Ik speelde toen bij Amstelveen Heemraad en mocht een aantal testwedstrijden spelen. Dat ging goed en sindsdien speel ik op de Toekomst en eigenlijk meteen al in Jong Ajax."

Ik vind dat je speelt zoals Cristiano Ronaldo dat bij Manchester United doet. Hoe kijk jij tegen die vergelijking aan?
Bert Beumer, Amersfoort


,,Het is puur genieten als je hem ziet voetballen. De bewegingen, de acties en de voortdurende dreiging die van zijn spel uit gaat. Ik let ook specifiek op hem als hij speelt, dus het is wel grappig dat ik met hem vergeleken wordt. Hij speelt in het veld zoals wij dat altijd deden op de pleintjes."

Wat is jouw persoonlijke doel voor dit seizoen?
Dylan Weerts, Sittard


,,Het wordt tijd dat ik wedstrijden in het eerste elftal ga spelen. Ik wacht nog altijd op mijn officiële debuut in Ajax 1. Dat moet dit seizoen echt gaan gebeuren, maar dat heb ik zelf in de hand. Ik moet het laten zien."

Heb je een bijgeloof?
Youri ter Beek, Lisse


,,Nee, daar heb ik totaal niets mee. Ik sla geen kruisje of doe mijn linker kous of schoen als eerste aan. Ik ga gewoon het veld op en speel mijn eigen spel."

Wat vind je van de nieuwe coach Marco van Basten?
Jeroen Eppink, Wijhe


,,Hij geeft me vertrouwen en dat voelt goed. Tegen de voetballer Marco van Basten kijk ik enorm op. Hij heeft alles gewonnen wat er te winnen valt, van het EK tot vele landskampioenschappen. Daar kan je alleen maar respect voor hebben."

Bij welke club zou je ooit nog eens willen voetballen?
Simon Coolen, Mierlo


,,Op dit moment wil ik nog niet zover in de toekomst kijken. Wie ben ik om nu al eisen te stellen? Ik moet het eerst dit seizoen maar eens laten zien in het eerste van Ajax."

Wat vind je tot nu toe het mooiste Ajax-shirt dat je hebt gedragen?
Annelijn Mäkel, Dwingeloo


,,Het thuisshirt blijft het allermooist. Er gaat iets magisch uit van dat rood en wit. Als je bedenkt welke topspelers er in dat shirt hebben gespeeld. Wat ik leuk vind is dat het uitshirt ieder jaar anders is. Die van vorig seizoen, met die lichtblauwe streep op het donkerblauwe shirt, vond ik heel erg mooi."

Aangezien je van r&b, soul en rap houdt; naar welke artiest luister je het liefst en wat is je favoriete nummer?
Nathan Mandjes, Koog aan de Zaan


,,Tegenwoordig is het met name r&b en rap. Laatst heb ik de nieuwste cd van Lil’ Wayne gekocht, Tha Carter III. Lil’ Wayne is op dit moment zeker mijn favoriete artiest."

Denk je dat je het Nederlands elftal haalt?
Simon Cageling, Harderwijk


,,Moeilijk te zeggen. Daarvoor zal ik allereerst minuten moeten gaan maken. Ik ben wel regelmatig voor de jeugdelftallen van Nederland in actie gekomen. Het hoogaangeschreven jeugdtoernooi in Toulon heb ik ook gespeeld."

Wie zijn je beste vrienden bij Ajax?
Maartje de Vries, Amsterdam


,,Vurnon Anita is een goede vriend en hem zie ik ook buiten het voetballen om. Dat we een goede band hebben merk je ook in het veld, want we voelen elkaar ontzettend goed aan. Ook met Donovan Slijngard kan ik het goed vinden. Alleen is hij nu verhuurd aan Sparta Rotterdam dus zien we elkaar wat minder."