Menu
Jay-jay (8) beleeft uniek weekend

Jay-jay (8) beleeft uniek weekend

Om de 8-jarige Jay-jay Willems de dag van zijn leven te geven hebben de Ajax Foundation en Stichting Opkikker de handen ineen geslagen om zijn grote droom uit te laten komen: spelen bij Ajax. Om die reden was hij vrijdag eregast tijdens de training, persconferentie en mocht hij zaterdagavond tijdens de warming-up van Ajax - NAC zelfs meedoen met de reserves van Ajax.

,,Het is net één grote jongensdroom die uitkomt”, zei Jay-jay nadat hij twee unieke dagen bij Ajax had beleefd. Daags na de bijzondere meet & greet met Frank de Boer tijdens de wekelijkse persconferentie stond hij voorafgaand aan Ajax - NAC oog in oog met zijn voetbalhelden op het veld. Het was een unieke ervaring die hij voor altijd zal koesteren.

Behalve een vrolijk leuk mannetje en Ajacied in hart en nieren is Jay-jay ook ziek. Jay-jay heeft IBS abdominale buikpijn. Het is een chronische ziekte waardoor hij via een sonde in zijn buik bijna een liter medicijnen per dag tot zich moet nemen. De ziekte heeft een enorme impact op het dagelijkse leven van Jay-jay en zijn familie. Toch laat hij zich nooit tegenhouden als het om voetbal gaat. Zelfs onder de morfine staat hij nog in het veld.

Behalve deze Opkikkerdag voor Jay-jay realiseert Stichting Opkikker jaarlijks meer dan 2000 Opkikkerdagen voor gezinnen met een langdurig ziek kind.

Meer informatie over Stichting Opkikker vind je via onderstaande link.

Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst en Gerard van Hees

Naar de website van Stichting Opkikker

Het unieke weekend begon vrijdagochtend op de Toekomst. Het unieke weekend begon vrijdagochtend op de Toekomst.
Jay-jay kreeg een trainingsoutfit uit handen van Frank de Boer. Jay-jay kreeg een trainingsoutfit uit handen van Frank de Boer.
Jay-jay mocht zaterdagavond meedoen met de warming-up. Jay-jay mocht zaterdagavond meedoen met de warming-up.
Jay-jay mocht als twaalfde speler meedoen aan de wedstrijdvoorbereiding. Jay-jay mocht als twaalfde speler meedoen aan de wedstrijdvoorbereiding.
Jay-jay betrad als twaalfde speler het veld bij Ajax - NAC. Jay-jay betrad als twaalfde speler het veld bij Ajax - NAC.