Menu
Jay-jay opent Beurs

Jay-jay opent Beurs

Na unieke ervaringen op de Toekomst en in de Amsterdam ArenA beleefde Jay-jay Willems maandag als kinderambassadeur van Stichting Opkikker een nieuw en onvergetelijk avontuur. Gehuld in Ajax-trainingspak opende de 8-jarige met een ferme gongslag de handelsweek van de Amsterdamse Beurs. De gongslag was tevens het beginsein voor de nieuwste fondsenwervende campagne van Stichting Opkikker.

Jay-jay trad met zijn gongslag in de voetsporen van een keur aan bekende Nederlanders, en ook van Ajacieden. Zo opende Siem de Jong afgelopen jaar, op 18 maart en de 113e verjaardag van Ajax, de Amsterdamse Beurs. De 8-jarige Ajacied is een van de gezichten van Opkikker, de stichting die jaarlijks 2000 Opkikkerdagen organiseert voor gezinnen met een langdurig ziek kind. Jay-jay is het gezicht van de nieuwste fondsenwervende campagne van Stichting Opkikker. In de rol van kinderambassadeur beleefde hij in december ook de dagen van zijn leven als eregast van Ajax en ‘nieuwe speler’ op de Toekomst en in de ArenA. In samenwerking met de Ajax Foundation liet Stichting Opkikker zijn wens uitkomen: speler zijn van Ajax. Jay-jay betrad die winterdag onder meer het trainingsveld, was hoofdrolspeler tijdens een persconferentie met Frank de Boer en voltooide kort daarop - samen met de selectiespelers - een echte warming-up voorafgaand aan een duel van Ajax 1.

Klokslag, of beter gezegd gongslag 9:00 uur opende Jay-jay de Beurs. Klokslag, of beter gezegd gongslag 9:00 uur opende Jay-jay de Beurs.

,,Jay-jay was wel wat zenuwachtig. Zo’n gongslag is toch het moment waarop alle bedrijven beginnen met handelen’’, vertelt John Alosery van Stichting Opkikker over het nieuwste avontuur dat zijn kinderambassadeur maandagmorgen exact om 9:00 uur beleefde. Het moment was ook live te zien op de tv-zender RTLZ. Stichting Opkikker heeft in totaal 2400 kinderambassadeurs. ,,Jay-jay heeft het goed gedaan. Het ging helemaal top. En hij heeft hiermee de aandacht gevestigd op onze nieuwste campagne, die nu loopt.’’

Op de website van de Amsterdamse Beurs (AEX) valt meer te lezen over het bijzondere gongmoment. Uiteraard zijn de Ajax-avonturen van Jay-jay terug te vinden op de site van de Ajax Foundation.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/NYSE Euronext

Naar de Ajax Foundation

Naar de website van de Amsterdamse Beurs

Naar Stichting Opkikker

Op 18 maart 2013 was Siem de Jong de laatste Ajacied die de Amsterdamse Beurs opende. Op 18 maart 2013 was Siem de Jong de laatste Ajacied die de Amsterdamse Beurs opende.