Menu
'Je bent zo goed als je laatste wedstrijd'

'Je bent zo goed als je laatste wedstrijd'

Voor Ajax start woendagavond het bekertoernooi in en tegen Topklasser Noordwijk. Tussen alle topduels van de afgelopen en komende weken een ietwat vreemde eend in de bijt. ,,Wij nemen dit duel zeer serieus", zegt Frank de Boer. ,,Want je bent zo goed als je laatste wedstrijd."

De Boer kan wegens schorsingen geen beroep doen op Lorenzo Ebecilio en Eyong Enoh. Miralem Sulejmani, Vurnon Anita en Nicolai Boilesen ontbreken wegens blessures en ook Kolbeinn Sigthórsson wordt thuisgelaten. ,,Voor Sigthórsson is dit het moment om aan te sterken. We hebben een goede brede selectie en in dit soort wedstrijden krijgen de Ajacieden die niet zo veel spelen een kans", aldus De Boer daags voor de bekerwedstrijd.

Lesley de Sa voor het eerst in de wedstrijdselectie. Lesley de Sa voor het eerst in de wedstrijdselectie.

Bovendien neemt De Boer, ook wegens de afwezigheid van zijn vleugelspelers Sulejmani en Ebecilio voor het eerst A-junior Lesley de Sa op in zijn wedstrijdselectie. ,,Aras Özbiliz heeft na zijn blessure ook nog niet zoveel minuten gemaakt; twee keer een helft in Jong Ajax. Dus het is afwachten hoe het met hem gaat. Daarom heb ik Jody Lukoki en Lesley de Sa erbij die samen voor de rechtsbuitenplaats strijden. Derk Boerrigter en Özbiliz heb ik dan voor links."

Tussen alle topduels in, kan het misschien zo zijn dat er te makkelijk over Noordwijk wordt gedacht en dat het lastig is de motivatie op te brengen. ,,Daarom is het goed dat er anderen zullen spelen die in dit soort wedstrijden aan de technische staf zullen willen laten zien dat zij in de basis horen", denkt De Boer. ,,Noordwijk is een leuk voetballende ploeg en alles hangt af van onze instelling. Is die niet goed, dan wordt het een zwaar avondje."

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst (kopfoto) en Ajax.nl (middelste foto).

Bekijk het gehele interview met De Boer op Ajax TV