Menu
'Je wilt ook zekerheid voor later'

'Je wilt ook zekerheid voor later'

Met nog vier BeNe League-wedstrijden te gaan, kijken de Ajax Vrouwen terug op een bewogen seizoen. Op het veld en ook daarbuiten werd er hard gewerkt. Naast een intensief trainings – en wedstrijdprogramma bijt het merendeel van de selectie zich dagelijks vast in studies, stages en werk. Zo ook doelvrouw Laura du Ry (22) die Ajax zowel onder de lat als op kantoor vertegenwoordigde.

Hoe kwam je vorig seizoen bij Ajax op kantoor in de Amsterdam ArenA terecht?
,,Ik studeer Marketing en Commerciële Economie aan de Johan Cruijff University; een opleiding speciaal voor topsporters. Tijdens mijn stageperiode liep ik vorig jaar een aantal maanden mee op de afdeling Events.”

Heb je een ander Ajax leren kennen?
,,Ik leerde Ajax inderdaad op een andere manier kennen. Ajax lijkt een enorm groot bedrijf, maar toen ik op kantoor kwam te zitten, merkte ik dat er een heel fijne, bijna familiaire sfeer hangt. Iedereen kent elkaar en ik voelde me echt op m’n gemak. Eigenlijk net als op het veld. Ik heb bij veel clubs gevoetbald, maar bij Ajax heb ik voor het eerst het gevoel dat ik echt onderdeel ben van een club.”

Hoe combineerde je het kantoorleven met topvoetbal?
,,Overdag zat ik in de Amsterdam ArenA op kantoor en rond het middaguur vertrok ik met mijn spullen naar sportcomplex de Toekomst om te trainen. Mijn collega’s van de afdeling Events hebben me goed geholpen bij het managen van mijn volle programma. Dat was heel fijn. In mijn team zijn meer meiden die hun voetbalcarrière combineren met een stage of werk bij Ajax op kantoor. Onderling wisselen we ervaringen uit en hebben we het er regelmatig over. We werken allemaal hartstikke hard, dus we snappen elkaar.”

Helpt de club je een beetje op weg?
,,Jazeker. De club vindt het belangrijk dat ik naast mijn voetbalcarrière kan studeren en stage kan lopen. Dat wordt ook gestimuleerd en gefaciliteerd.”

Je bent nu 22. Hoe anders is jouw leven dan dat van leeftijdsgenoten?
,,Ik train al vanaf mijn zestiende dag in dag uit en stond ook toen al elke dag op het veld. Toen mijn vrienden gingen studeren veranderde er wel iets. Als zij op donderdagavond de stad ingingen kon ik niet mee. In het begin vond ik dat soms nog wel eens moeilijk, maar je went eraan. Bovendien voetballen veel vrienden van mij op hoog niveau.”

Hoe houd je het drukke schema van voetballen studeren vol?
,,Ik ben niet de enige. Alle Ajax Vrouwen werken keihard, ook buiten het veld. Daarnaast worden we goed ondersteund door de club. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje en weten de boel gewoon erg goed te plannen. Je wilt namelijk niet alleen maar voetballen, maar ook zekerheid hebben voor later.”

Hoe zie je je toekomst voor je?
,,Dat is moeilijk te zeggen. Wat ik wel zeker weet is dat ik nog heel lang wil blijven voetballen. Ik weet zeker dat ik naast voetbal altijd zal blijven werken. Misschien uiteindelijk wel bij Ajax, wie weet…”

Tekst en foto: Ajax.nl/Lisa Hartog