Menu
Jeffrey Sarpong opent Cruyff Court in Gein

Jeffrey Sarpong opent Cruyff Court in Gein

Woensdag 10 december opende Jeffrey Sarpong een Cruyff Court in Gein. Het was een feestelijk gebeuren op Jeffey's oude school. Kijk snel verder voor de foto's.


Jeffrey Sarpong Opent Cruyff Court in Gein


Woensdag 10 december opende Jeffrey Sarpong een Cruyff Court in Gein. Het was een feestelijk gebeuren op Jeffey's oude school; trampolines, Panna en voetbalwedstrijdjes, het was er allemaal! Lucky ging voor de Ajax Kids Club naar het nieuwste Cruyff Court toe om het samen met Jeffrey officieel te openen.
Voor wie niet weet wat een Cruyff Court inhoudt: dit is een soort trapveldje dat speciaal aangelegd wordt voor kinderen in drukke wijken zodat ze veilig kunnen spelen en sporten. Degene die dit bedacht heeft is niemand minder dan Johan Cruijff, oud-Ajacied en heel erg begaan met kinderen.
Johan Cruijff en Ajax vinden het belangrijk dat kinderen van alle leeftijden en achtergronden een plek hebben waar ze elkaar kunnen ontmoeten en waar gespeeld kan worden zonder te letten op het verkeer. Vaak is het zo dat in een drukke stad als Amsterdam kinderen op straat moeten spelen of op de stoep. Om dit nu te voorkomen worden er door het hele land zogenaamde Cruyff Courts aangelegd. Het veldje in Zuidoost is bijzonder omdat het de eerste keer is dat er een Cruyff Court geopend wordt.
Na de opening speelde Ajax E1 een wedstrijdje tegen het schoolelftal om de opening meteen goed af te trappen. Na afloop van de wedstrijd kregen de kids uit handen van Jeffrey een mooie medaille. Jeffrey liet nog wat mooie voetbaltrucjes zien en vond het duidelijk erg leuk om weer eens in zijn oude buurtje terug te zijn.

Lucky kwam ook kijken en had veel lol met alle kids uit Zuidoost! Lucky kwam ook kijken en had veel lol met alle kids uit Zuidoost!
Er was van alles te doen. Het Cruyff Court is ook heel geschikt om trucjes op te doen zoals je wel ziet! Er was van alles te doen. Het Cruyff Court is ook heel geschikt om trucjes op te doen zoals je wel ziet!
De opening verliep feestelijk met ballonnen, rook, en de kerstman kwam ook nog even langs! De opening verliep feestelijk met ballonnen, rook, en de kerstman kwam ook nog even langs!
Jeffrey deelde medailles uit aan alle kids. Jeffrey deelde medailles uit aan alle kids.
Het nieuwe Cruyff Court werd meteen goed gebruikt. Er werden allerlei spelletjes gedaan en Lucky deed mee! Het nieuwe Cruyff Court werd meteen goed gebruikt. Er werden allerlei spelletjes gedaan en Lucky deed mee!
Lucky ging voordat hij terug ging naar de ArenA nog even met Jeffrey op de foto. Lucky ging voordat hij terug ging naar de ArenA nog even met Jeffrey op de foto.