Menu

Jelle van Damme hoopt op toost met vriendinnetje

Jelle van Damme begon met een stage bij Ajax en kreeg daarna een contract aangeboden. In zijn eerste jaar bij de Amsterdammers speelde hij zowel in de competitie als in de Champions League. Een teenblessure was het enige smetje op dit jaar.

Hoe vier je Kerst en/of Oud en Nieuw?
,,Gewoon in België bij mijn familie; mijn ouders, broer en zus. Ik ga niet weg in de winterstop. Dat is de moeite niet voor die twee weekjes. Maar die twee weken zijn wel genoeg om alles even opzij te zetten, zonder dat dat ten koste gaat van de conditie. Ik houd wel van lekker. Maar ja, dat doen alle Belgen, hè?”

Wat was voor jou het belangrijkste in 2002, sportief en privé?
,,Dat ik hier bij Ajax een contract kreeg en dat ik al in de Champions League heb gespeeld. Privé dat ik naar Amstelveen ga verhuizen. Dat is wel fijn.”

Wat zijn je verwachtingen voor 2003?
,,Ik hoop dat ik het seizoen kan voortzetten zoals het nu is geëindigd. Althans, voordat ik die domme teenblessure opliep met het nationale team. Die heeft me toch langer uit de roulatie gehouden dan ik had gedacht. Als ik die niet had gehad, ik misschien nog twee Champions-Leaguewedstrijden gespeeld. Na de winterstop verwacht ik wel concurrentie van John O’Brien die er dan weer bij zal zijn. En privé hoop ik ook alles voort te zetten. Een huis heb ik nu...”

Met wie zou je graag champagne willen drinken?
,,Met een Belgisch meisje, Caroline. We kennen elkaar sinds een paar dagen beter en met haar wil ik champagne drinken.”