Menu

Jelle van Damme tekent voor drie jaar bij Ajax

Jelle van Damme staat de komende drie jaar bij Ajax onder contract. In de verbintenis met de Belgische verdediger is bovendien een optie opgenomen voor twee extra seizoenen. Over de financiële details van de overeenkomst doet Ajax zoals gebruikelijk geen mededelingen.

Jelle van Damme debuteerde afgelopen seizoen in Ajax 1. Op 12 april 2002 viel hij in voor captain Cristian Chivu in de uitwedstrijd tegen Sparta (4-0 voor Ajax). Met Ajax vierde Van Damme dit seizoen niet alleen de landstitel in de KPN Eredivisie, hij was ook opgenomen in de selectie voor de Amstel Cup-finale tegen FC Utrecht.

Bovendien werd hij landskampioen met Jong Ajax in de Beloftencompetitie en drong hij met de ploeg van coach Jan Olde Riekerink door tot de halve finale van zowel de Amstel Cup als de Amstel Cup voor tweede elftallen.

Jelle van Damme kwam in de tweede helft van het seizoen op stage over van het Belgische Germinal Beerschot Antwerpen. Ajax is meerderheidsaandeelhouder van de Belgische fusieclub. In de formatie van Frankie van der Elst speelde Van Damme het afgelopen seizoen zeven eersteklassewedstrijden en één duel in de Beker van België. Voor zijn komst naar GBA speelde Van Damme bij Lokeren en Beveren.

Hoewel Jelle van Damme als verdediger bij Ajax speelt, werd hij als spits met het jeugdelftal van Beveren in 1998 kampioen van België. Van Damme was in dat seizoen topscorer van zijn club met 101 doelpunten.

Sinds september 2001 is Jelle van Damme bovendien een vaste waarde voor de nationale ploeg van België voor spelers onder 19 jaar. In totaal speelde hij in dat elftal negen officiële interlands.