Menu

Jerold Promes: 'Wij kunnen zeker de Amstelcup voor Beloften winnen!'

Hij voetbalt al 7 jaar bij Ajax en dit seizoen staat hij heel goed te spelen in de verdediging van Jong Ajax. Tijd om iets meer van deze Belofte, Jerold Ryan Promes, te weten te komen!

Stel je eens voor aan de kinderen van de Kids Club!
"Ik ben Jerold Promes en ik ben 19 jaar. Ik voetbal al 7 jaar hier en woon in de buurt."

Waar voetbalde je hiervoor?
"Bij Abcoude."

Hoe ben jij bij Ajax terecht gekomen?
"Ik ben gescout."

Hoe oud was je toen je begon met voetballen?
"Rond de 5 á 6 jaar."

Heb jij broers of zussen?
"Ik heb één zusje, maar zij voetbalt niet."

Wat verwacht jij van de rest van dit seizoen?
"Ik denk dat we voor het kampioenschap moeten gaan! Als de koploper wat punten laat liggen en wij ons best doen, moet dat te doen zijn. En natuurlijk gaan we voor de beker in het toernooi de Amstelcup voor Beloften!

Vind jij het moeilijk dat jij af en toe niet mag spelen, omdat er dan geblesseerde spelers van het eerste elftal vóór gaan?
"Ik heb dat nog niet veel meegemaakt. Het is heel erg leerzaam om met deze spelers een paar wedstrijden te spelen. Zoals aan het begin van het seizoen speelde Johnny Heitinga een paar keer mee om weer wedstrijdritme op te doen. Dat was heel erg leuk en leerzaam voor mij."

Wat vind jij van de trainers?
"Het is fantastisch om met zo'n duo te trainen! Ik heb wel eens wat beelden van ze van vroeger op tv te zien. Dat is wel heel erg leuk. Maar ik zie ze ook vaak in mijn computerspelletjes voorbij komen!"

Wanneer is de eerstvolgende wedstrijd en tegen wie?
"Maandag thuis tegen Jong Utrecht, op Sportpark De Toekomst om 18.30 uur. Ik hoop dat er veel publiek komt kijken. We spelen net als het eerste elftal aantrekkelijk voetbal en er worden leuke goals gescoord!"

Na afloop van het interview vroeg Jerold of hij nog een tip mocht geven aan alle Kids Club-leden. Hier komt de tip: "Het is belangrijk dat je altijd jezelf blijft en in jezelf blijft geloven!'