Menu

Jesper Grønkjær staat te popelen:

Daags na de uitschakeling in het UEFA Cuptoernooi loopt Jesper Grønkjær nog even flink na te balen. Niet alleen de zeperd tegen Mallorca zit hem dwars, dat hem de tweede helft slechts een invalbeurt werd gegund stelde hem eveneens teleur. Dat hij zijn trainer weigert af te vallen, tekent de zesvoudig Deens international. Hij steekt de hand heel realistisch in eigen boezem. De monoloog van een watervlugge Deen.

Foto: Gerard van Hees Foto: Gerard van Hees

,,Als je er drie maanden uit bent geweest, mag je niet meteen te veel verwachten. Reken maar dat ik sta te popelen om de supporters weer blij te mogen maken!??


,,De hele ploeg maakt momenteel een moeilijke fase door. Dan past het niet alleen over mijn eigen problemen te klagen. Ga er maar vanuit dat ik er zo snel mogelijk weer sta. Ik heb mezelf tot de kerst gegeven, hopelijk ben ik dan weer helemaal terug.''

,,De revanchegedachte binnen de groep is ook groot. Als de geblesseerde jongens weer terug zijn, en de nieuwe spelers helemaal zijn ingepast moet het gewoon beter gaan. En ach; wat is vorm? Als je er de ene week niks van bakt, maar je scoort in de daaropvolgende wedstrijd drie doelpunten dan ben je opeens in topvorm. Zo snel kan het gaan. Je mag niemand op één wedstrijd afrekenen. Of iemand in vorm is moet je op de langere termijn bekijken.??

,,Als je ziet hoeveel spelers er dit seizoen zijn bijgekomen, is het niet vreemd dat er nog geen echt team staat. De tien nieuwe jongens moeten allemaal worden ingepast. Zoiets kost tijd. Alleen door hard te trainen kan je daar verandering in brengen.Vorig seizoen moet je wat dat betreft vergeten.Toen Wouters het van Olsen over nam, was het was nog niet echt zijn elftal. Aan veel problemen kon hij ook niets doen. Afgelopen zomer is hij pas echt begonnen. Hij heeft aankopen gedaan en moet daar nu één geheel van maken.??

,,Het winnen van de beker maakte vorig jaar toch nog een beetje goed. Zo haalden we toch Europees voetbal. Twee doelpunten scoren in de eerste finale die je in je leven speelt is natuurlijk fantastisch. Toch was ik na afloop niet zo zeer blij voor mezelf, voor de club was het nog veel belangrijker. ??

,,Amsterdam is inmiddels mijn tweede thuis geworden. Holland en Denemarken lijken ook heel veel op elkaar. Last van heimwee heb ik gelukkig nog niet gehad. Ondanks dat ik pas 22 jaar ben, woon ik prima in Amsterdam. Buiten het voetbal heb ik inmiddels veel vrienden gemaakt en thuis staat een computer met internet en email. Handig om de contacten met Denemarken te onderhouden. Nu nog op zoek naar een leuke studie en het is helemaal oké.??

,,Het blijft funny om met landgenoten in het buitenland te zitten. Je hebt best veel steun aan elkaar. Wat dat betreft zijn we vrienden van elkaar. Voor Ole Tobiasen moet iedereen diep respect hebben. Hij werkt keihard om weer fit te raken. Brian Laudrup is één van de grootste spelers met wie ik ooit heb gevoetbald. Mooi om met hem in één elftal te mogen spelen. Brian alleen al aan het werk zien, is leerzaam voor me.??

,,De wedstrijd tegen PSV komt precies op het juiste moment. De nummer één tegen de nummer twee, een volle Arena? In zo?n topwedstrijd kan je aan je zelfvertrouwen werken.We hebben veel goed te maken. De supporters, de overige ploegen in de competitie en de trainer moeten we weer eens iets goeds laten zien. Ik zal er in ieder geval alles aan doen. Tuurlijk winnen we.??

RONALD JONGES