Menu
Jetlag snel weg na eerste clinic

Jetlag snel weg na eerste clinic

Dag 2 van de Ajax Indonesia Tour 2014 begon in het Gelora Bung Karno Stadion met een clinic voor kinderen. De meeste Ajacieden leken geen last te hebben van een jetlag en hielpen vol enthousiasme mee tijdens de voetbaloefeningen.

Christian Poulsen liet het al doorschemeren toen hij zijn vertrek aankondigde: hij denkt soms wel eens aan het trainerschap. Of het er daadwerkelijk van komt, weten we niet natuurlijk, maar in Jakarta liet wel zien goed met de jeugd te kunnen werken. Hij deelde high fives uit, leerde zijn team de kunst van het hooghouden met het hoofd en eiste ondertussen ook nog dat er een beetje gepresteerd werd. ,,Tien push-ups voor het team dat verlies”, lachte hij.

In Chrisian Poulsen schuilt een goede trainer. In Chrisian Poulsen schuilt een goede trainer.

Gezellig en ontspannen: zo ging het er aan toe in het Gelora Bung Karno, het stadion waar Ajax zondag ook zijn eerste wedstrijd speelt van de Ajax Indonesia Tour. De spelers kwamen op met het Ajax clublied, werden verdeeld in groepjes en gingen aan de slag met de jongeren: in dit geval prijswinnaars en kinderen van sponsoren en de organisatie. Het werd een vrolijke bedoening onder de brandende zon van Indonesië. Langs de kant keken alle ouders toe hoe hun kids het ervan af brachten. Edwin van der Sar - mateloos populair in Indonesië - keek tevreden toe. ,,Het is een mooie dag zo, mede dankzij de hulp van de lokale coaches die alles kunnen vertalen voor de kinderen.”


Frank de Boer bleef de coach die hij ook is voor zijn team. De hoofdtrainer liep van groep naar groep en gaf aanwijzingen waar nodig. Maar natuurlijk nam hij na het voetbalgedeelte ook uitgebreid de tijd om met de kinderen en hun ouders op de foto te gaan. Alle deelnemers kregen na afloop een kampioensposter met daarop de tekst ‘Kami Adalah Ajax’: Wij Zijn Ajax. En zo was het ook deze zaterdagmorgen in Jakarta: iedereen, van jong tot oud, van Indonesiër tot Nederlander, van speler tot toekijkende ouder voelde zich Ajacied.

Tekst en foto's Ajax.nl

Spelplezier stond voorop tijdens de clinic. Spelplezier stond voorop tijdens de clinic.
Frank de Boer legt een oefening uit. Frank de Boer legt een oefening uit.
High-five van Lesly de Sa na een fraaie treffer. High-five van Lesly de Sa na een fraaie treffer.
Na elke clinic, twee in totaal, volgde telkens en groepsfoto. Na elke clinic, twee in totaal, volgde telkens en groepsfoto.
Voetbalplezier in een iets te groot Ajax-hesje. Voetbalplezier in een iets te groot Ajax-hesje.
Peter Leeuwenburgh in actie. Peter Leeuwenburgh in actie.
Ook Mickey van der Hart kreeg de nodige schoten te verwerken. Ook Mickey van der Hart kreeg de nodige schoten te verwerken.
Na afloop een handshake van routinier Christian Poulsen. Na afloop een handshake van routinier Christian Poulsen.