Menu

Jeugd grote winnaar Ajax&Kellogg''s voetbalfeest

De tweede editie van het Kellogg’s & Ajax Voetbalfeest ging zaterdag 26 mei bij Ajax in Amsterdam van start. Aangemoedigd door veel publiek en ondersteund door Ajacieden Ole Tobiasen en Wil Coort (keeperstrainer) vertoonden ongveer 300 kids tussen 6 en 12 jaar hun voetbalkunsten op de Toekomst, het jeugdcomplex van Ajax.

Onder zomerse omstandigheden lieten zowel jongens als meisjes zich van hun beste voetbalkant zien. De 300 deelnemers, willekeurig geselecteerd uit alle inzendingen, komende uit Amsterdam en omliggende plaatsen als Almere, Amstelveen, Purmerend en Amersfoort, doorliepen een ochtendprogramma vol koppen, rennen, schieten en scoren. Na het ochtendprogramma was er een lunch voor iedereen, dit om er voor te zorgen dat iedereen voldoende energie en drinken binnen kreeg om weer helemaal klaar te zijn voor de middagfinale. Aan het eind van de lunch werden de 48 besten van de ochtend opgeroepen om mee te doen aan de middagfinale.

In vier teams van 12 kids streden zij ondersteund door Ajacieden Ole Tobiasen en Wil Coort in een middag vol partijtje spelen, doelschieten, snelheidsschieten gemeten met de speedmaster en penaltyschieten om het kampioenschap van de regio Amsterdam.

Het laatste onderdeel van de dag moesten de Ajacieden punten met en voor hun team verzamelen. Het team met Ole Tobiassen won bij het hardschieten met de speedmaster, Ole schoot maar liefst 111 km per uur en de gemiddelde sneldheid van de kids was 63 km per uur. Echter het team met Wil Coort scoorde het beste bij zowel het gaten als bij het penalty schieten. Uiteindelijk scoorde Wil Coort en zijn team zeer sterk bij het paaltjesvoetbal en was de overwinning binnen voor het team ‘Tony de Tijger’ met de blauwe shirts met een totale score van maar liefst 605 punten.

De volgende 12 kids hebben de Kellogg’s en Ajax Cup gewonnen: Arjun Stemerdink uit Zeist, Dennis van Tricht uit Grootebroek, Sean Sioni uit Amersfoort, Peter Kamp uit Nieuwer Ter Aa, Martijn van Dijk uit Ter Aar, Jeroen Janssen uit Oostwoud, Joris Polzin uit Bunnik, Edwin Vertraeten uit Maarssen, Johan Burgers uit Almere, Toscana Rumahroeson uit Bodegraven, Danielle Otjens uit Amersfoort en Anne Visser uit Purmerend.

Op 3 juni vindt het Kellogg’s & Ajax Voetbalfeest plaats in Breda bij De Baronie en op 10 juni in Venlo bij VVV’03. Aan de finalisten van deze regio’s de taak om te proberen meer punten te scoren dan de winnaars van Amsterdam. De winnaars van de regio met de meeste punten zal de winnaar van Nederland zijn en uitgenodigd worden om gast te zijn bij Fox Kids Hang Out.