Menu
Jeugdclub Donny van de Beek verheugd met ArenA-stoeltjes

Jeugdclub Donny van de Beek verheugd met ArenA-stoeltjes

Het ArenA-dek lijkt verlaten op een zaterdagmorgen. Maar dan staat daar opeens een groep mannen uit Nijkerkerveen met een reusachtige vrachtwagen. André van de Beek, vader van Donny en uiterst links op de foto, hoort bij het gezelschap en legt uit wat zij bij het stadion doen. ,,We komen 600 stoeltjes halen voor onze voetbalclub Veensche Boys."

De Amsterdam ArenA is flink aan het renoveren, er zijn al veel nieuwe stoeltjes geplaatst in het stadion van Ajax. De oude zitplaatsen zijn overbodig en Van de Beek rook zijn kans. ,,Ik belde Marc Overmars op en na enkele gesprekken hebben we afgesproken dat we ze mochten komen halen."

De stoeltjes vinden een nieuw onderkomen bij de voetbalvereniging uit Nijkerkerveen, de club waar Donny van de Beek zijn jeugd doorbracht. ,,We bouwen een nieuwe kantine', laat Gijs Cas weten. Trots laat de clubman foto's zien van hoe het gebouw er uit gaat zien. ,,De nieuwe stoeltjes krijgen een mooie plek en ze zijn een stuk beter dan de houten banken die we nu hebben. Bovendien klappen ze terug, dat scheelt weer als er regen is geweest."

Twee clubmannen poseren trots met de aanwinsten.
Twee clubmannen poseren trots met de aanwinsten.
Het personeel van de Amsterdam ArenA toonde zich behulpzaam.
Het personeel van de Amsterdam ArenA toonde zich behulpzaam.
De stoeltjes worden deze zomervakantie geplaatst.
De stoeltjes worden deze zomervakantie geplaatst.
Is er niks achtergebleven mannen?
Is er niks achtergebleven mannen?
Op naar Nijkerkerveen!
Op naar Nijkerkerveen!

Transporteur Johan Vonhof overziet het geheel vanuit de vrachtwagen. ,,Gisteren liep ik binnen bij de klaverjasavond en we hadden zo een groepje bij elkaar. Het zijn er nu zes maar het hadden er ook vijftig kunnen zijn." Dan komt André van de Beek aanlopen met twee stoeltjes in zijn handen. ,,Donny moest lachen toen ik hem vertelde dat we hier die stoeltjes gingen ophalen. Hij is er wel blij mee, want hij is nog steeds kind van de club. Zo'n drie keer per week is hij bij Veensche Boys te vinden. Deze donderdag was hij er bijvoorbeeld nog."

'We volgen Donny overal'
De middenvelder van Ajax eindigde vrijdag als eerste bij de traditionele bosloop. Vader André is in zijn nopjes met de prestatie van zijn zoon. ,,Een mooi resultaat, vorig jaar was hij tweede en nu loopt hij het record van Gudelj uit de boeken. Conditie is belangrijk voor hem en hij heeft er alles aan gedaan om zo fit mogelijk te geraken. We volgen Donny overal. Met 21 man gaan we mee naar Oostenrijk voor het trainingskamp. Elke wedstrijd zoek ik even oogcontact met Donny. Bij uitwedstrijden fluit ik even op mijn vingers, dan weet hij me wel te vinden. Wanneer de supporters zijn naam scanderen krijg ik spontaan kippenvel", spreekt de trotse vader.

,,Hey André! We gaan hoor,' klinkt het uit de verte. En daar gaat het gezelschap weer. De zeshonderd stoeltjes sieren binnenkort de tribune van Veensche Boys, nog een beetje extra Ajax dus in Nijkerkerveen.

Lees ook: Busje met familie Ajax-spelers toert Europa door.

Tekst en beeld: Ajax.nl/Lars Mulder