Menu
Jeugdig Ajax derde bij Breukelen Cup

Jeugdig Ajax derde bij Breukelen Cup

Ajax is zondag als derde geëindigd tijdens de Breukelen Cup. Het team van Frank de Boer (een mix van Jong Ajax, A-junioren en twee B-junioren) won in de strijd om derde plaats na strafschoppen van AZ. Sergio Padt benutte de winnende penalty. Ruben Ligeon werd tot Speler van het Toernooi gekozen.

De dag begon aanvankelijk slecht voor Ajax. In de strijd om een finaleplaats op het toernooi voor spelers tot 21 jaar gingen de Ajacieden aan het begin van de middag onderuit tegen de uiteindelijke winnaar AS Trencin. De Slowaken forceerden de beslissing via een strafschoppenreeks, nadat Ajax een 2-0 voorsprong (openingstreffer Marvin Zeegelaar) uit handen had gegeven. Trencin kwam terug tot 2-2 en dwong zodoende een loterij vanaf elf meter af. Doordat Ajax de eerste vier (!) strafschoppen miste, plaatste de formatie uit Slowakije zich automatisch voor de finale.

Het jeugdige Ajax (een aantal deelnemers, waaronder AGOVV, deden met het eerste elftal mee) streed daardoor later op de dag in de troostfinale om het brons. Met Jong AZ als tegenstander leverde de wedstrijd om de derde plaats een Noord-Hollandse derby op. Ondanks dat Ajax de betere ploeg was, draaide het duel voor de Ajacieden opnieuw op een penaltyreeks uit. Beide ploegen kwamen in de reguliere speeltijd niet tot scoren op het sportcomplex van FC Breukelen. Net als bij de strafschoppenserie tegen Trencin kwam Ajax opnieuw slecht op gang bij de penalty’s. De eerste twee inzetten gingen, net als bij AZ, mis. Daarna maakte de Ajacieden geen fout meer. Keeper Sergio Padt (foto) schoot uiteindelijk de winnende 3-2 binnen, waardoor Ajax het toernooi als derde eindigde.

Ondanks het missen van de finale kon De Boer terugkijken op een goed toernooi van zijn samengestelde team. ,,Ik ben zeer tevreden. Zeker als je kijkt naar het jonge team waarmee wij speelden. En daarvan ontbraken er ook nog een aantal vanwege verplichtingen bij Oranje Onder 19. In het duel met Trencin hadden we de 2-0 voorsprong gewoon verder moeten uitbreiden. De kansen waren er, dus we hadden ook zomaar in de finale kunnen staan. In het laatste duel tegen AZ waren we beter, maar kwamen we niet tot scoren. Gelukkig namen we de strafschoppen toen wel beter.”

AS Trencin won uiteindelijk het toernooi. In de finale rekenden de Slowaken met AGOVV af.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst