Menu

Jeugdinternationals geven bijna geen goal weg

Kenneth Vermeer, Robbert Schilder, Rasmus Lingdren, Nigel de Jong en Daniël de Ridder waren dinsdagavond met de nationale ploegen op stap. Oranje onder achttien won met 1-0, Jong Zweden met 2-0 en het duel van Jong Oranje werd bij een 2-0 voorsprong gestaakt. Jussi Kujala was de enige international die een doelpunt toestond, maar Jong Finland won wel met 1-3.

Keeper Kenneth Vermeer en Robbert Schilder van Ajax A1 kwamen met het Nederlands team onder de achttien jaar in en tegen Griekenland in actie. Het elftal van bondscoach Wim Koevermans won met 1-0 mede dankzij een goede redding van Vermeer in een fase waarin Griekenland druk zette. Zowel Vermeer als Schilder speelde de hele wedstrijd.

Rasmus Lindgren had een basisplaats bij het jonge Zweedse elftal onder 21 jaar dat oefende tegen Kroatië. De middenvelder, speler bij Jong Ajax, speelde de hele wedstrijd en won met 2-0 van de Kroaten.

Jussi Kujala speelde negentig minuten met Jong Finland tegen Bosnië-Herzegovina. De speler van Jong Ajax won met zijn land met 1-3.

Daniël de Ridder en Nigel de Jong speelden het duel met Jong Oranje tegen FC Den Bosch niet uit. Na 67 minuten werd de wedstrijd wegens onweer gestaakt. Jong Oranje leidde toen met 2-0 door goals van Klaas Jan Huntelaar in de vijfde minuut en Romeo Castelen na een halfuur. Bovendien was Nigel de Jong na een uur spelen vervangen door Paul Verhaegh.