Menu
Jeugdopleiding Ajax ontvangt recordbedrag via VriendenLoterij

Jeugdopleiding Ajax ontvangt recordbedrag via VriendenLoterij

Fans van Ajax hebben in 2018 via de Vriendenloterij een recordbedrag opgehaald van maar liefst € 1.513.553. Daarmee is Ajax de Eredivisie-club die het meest mocht ontvangen van de Vriendenloterij en de opbrengst komt volledig ten goede aan de jeugdopleiding van Ajax.

Bekende ambassadeurs van goede doelen en clubs kwamen maandag 11 februari in het Scheepvaartmuseum te Amsterdam bijeen. Dit jaar verdeelde de VriendenLoterij onder 54 goede doelen enjeugdopleidingen van clubs, een recordbedrag van € 61,6 miljoen uit de lotenverkoop van 2018. 

Saïd Ouaali: “Het is een enorm bedrag dat wij via de VriendenLoterij kunnen bijschrijven, daarvoor wil ik namens Ajax al onze fans bedanken die ons via deze weg steunen. Deze financiële injectie komt ten goede aan onze jeugd, daarmee kunnen we op sportcomplex de Toekomst onze voetbal- en maatschappelijke opleiding verder ontwikkelen. Naast het optimaliseren van alle voetbaltechnische aspecten zal ook geïnvesteerd worden in overige zaken die voor onze jeugdspelers van belang zijn. Zoals bijvoorbeeld in studiefaciliteiten op ‘De School van de Toekomst’, waar in samenwerking met het ROCvA officiële mbo-opleidingen behaald kunnen worden.”

Over de VriendenLoterij
Deelnemers van de VriendenLoterij bepalen zelf welk goed doel of welke club zij met hun deelname steunen. Als abonnee maak je maandelijks kans op de mooiste ervaringen en prijzen, zoals Ajax-merchandise, een exclusieve meet & greet, of het bijwonen van een wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA aan de rand van het veld op de speciale ‘VriendenLoterij Field Seats’.

Lees ook: Moisander: 'Ajax heeft tegen Bayern laten zien wat het kan'

Tekst en beeld: Ajax.nl