Menu
Jeugdopleiding breidt zich uit met C3

Jeugdopleiding breidt zich uit met C3

Ajax start volgend seizoen met een nieuw jeugdteam. Nadat in de loop der jaren de jeugdopleiding werd uitgebreid met een F1, E3 en D3, zal op de Toekomst straks ook een C3-team aantreden. Arnold Mühren wordt de trainer.

De uitbreiding van de C-junioren is een logische stap, vindt Jan Olde Riekerink, per 1 juli hoofd opleidingen. ,,De C-junioren zijn de moeilijkste leeftijdsgroep om te trainen. De spelers zijn in de groei en moeten omgaan met grote fysieke veranderingen. In deze groep zie je tussen de jongens grote verschillen in ontwikkeling. Met een derde C-team in de opleiding hebben we langer de tijd om het talent te observeren. Ik verwacht niet dat het selectiecriterium verandert door de komst van een C3; dat we daardoor milder worden om het team maar te vullen. Het geeft ons eenvoudigweg meer ruimte.”

Het lijkt een trend om eens in de zoveel jaar een nieuw team aan de opleiding toe te voegen. Maar Olde Riekerink verwacht niet dat er over een aantal jaar ook een B3 in de opleiding zal zijn terug te vinden. ,,Na de C’s heb je je een duidelijk beeld kunnen vormen van een speler. Dan weet je of ze de stap kunnen maken.”

De trainersstaf van de jeugdopleiding ziet er komend seizoen als volgt uit:


Jong Ajax Adrie Koster / Aron Winter
A1 Sonny Silooy / Bob de Klerk
A2 Gery Vink
B1 Robin Pronk
B2 Maarten Stekelenburg
C1 Wim Kwakman
C2 Bryan Roy
C3 Arnold Mühren
D1 Frank de Boer
D2 Heini Otto
D3 Eddie van Schaick
E1 Michel Kreek
E2 Casimir Westerveld
E3 Peter van der Hengst
F1 Dennis de Haan