Menu
Jeugdspelers genieten en leren bij Peptalk

Jeugdspelers genieten en leren bij Peptalk

Een klein gezelschap jeugdspelers van Ajax viel maandagavond met de neus in de boter. Ze waren op uitnodiging te gast bij het Ziggo Sport-programma Peptalk en kregen een gevarieerd programma voorgeschoteld. Naast het bijwonen van de uitzending kregen de Ajacieden vooraf een rondleiding door de Ziggo-studio op het Media Park in Hilversum. Na afloop was er een ontmoeting met presentator Jack van Gelder.

Het bezoek aan Ziggo Sport was onderdeel van hun opleiding. De Ajacieden studeren aan College de Toekomst, Ajax’ erkende mbo 3-opleiding. Twee weken geleden startte het Media-blok, verzorgd door 2 medewerkers van Ajax Media. Zij onderwijzen de Ajax-studenten de komende tijd mediabreed, om ze voor te bereiden op het grote werk. Hoe kunnen de talenten zich straks als profvoetballers het beste profileren, zowel online als offline?

Messi of Ronaldo
Het kwam goed uit dat een groot gedeelte van de uitzending over voetbal ging. Te gast waren onder meer ADO Den Haag-speler Nasser El Khayati en oud-international Royston Drenthe. Zij gingen uitgebreid in op de stelling wie nou de beste voetballer ter wereld is: Lionel Messi of Cristiano Ronaldo.

Van Gelder: 'Vertel gewoon het pure verhaal vanuit jezelf'

Na de uitzending nam Van Gelder ruimschoots de tijd om zijn ruime ervaring op mediavlak over te brengen op zijn Amsterdamse bezoek. De bekende radio- en televisiepresentator vertelde over zijn band met Ajax, het omgaan met kritiek op social media en gaf de jeugdspelers een aantal welkome tips. De belangrijkste? Blijf altijd dicht bij jezelf, benadrukte Van Gelder. ,,Trek geen masker op of speel geen rol, maar vertel gewoon het pure verhaal vanuit jezelf.''

Lees ook: Vos blij met successen Onder 17

Tekst en beeld: Ajax.nl