Menu
Jeugdspelers van de Toekomst vliegen uit naar Oranje

Jeugdspelers van de Toekomst vliegen uit naar Oranje

Deze interlandperiode waaien niet alleen Ajacieden van Ajax 1 en Jong Ajax uit. De bondscoaches van de verschillende leeftijdscategorieën wisten de talenten van de Toekomst duidelijk te vinden. Een groot aantal Ajacieden kreeg een uitnodiging voor interlandverplichtingen.

Naast de inmiddels bekende namen die het 'grote' Oranje en Jong Oranje hebben bereikt, levert Ajax meerdere jeugdinternationals aan de KNVB.
Noa Lang, Boy Kemper, Martijn Kaars, Navajo Bakboord en Ché Nunnenly zijn geselecteerd voor het team van Onder 18. De Ajacieden zullen oefenduels afwerken met Oostenrijk en Tsjechië.

België-uit en -thuis
Het Nederlands elftal voor spelers tot 15 jaar speelt twee vriendschappelijke duels met België. Maar liefst 8 Ajacieden zijn geselecteerd voor dit tweeluik. Ook staan er nog vier spelers van Ajax op de stand-by-lijst.

Onder de 14
Ook voor de allerjongste afdeling van Oranje werden uitnodigingen verstuurd naar talenten van de Toekomst. Zeven jonge voetballers van Ajax kregen tijdens een selectie-activiteit de kans zich te laten zien aan de bondscoach van O14.

Groepswinnaar
Oranje O17 heeft zich zondag geplaatst voor het jeugd-EK. Het waren Ajacieden Daishawn Redan en Giovanni de la Vega die hun Italiaanse leeftijdgenoten de das om deden. Binnen vijf minuten scoorden beide Ajacieden. De Italianen deden nog wat terug maar grepen naast de overwinning. Ook A1-speler Mitchel Bakker deed 70 minuten mee. Na de 2-1-overwinning van Nederland wacht in mei het Europees kampioenschap in Kroatië.

Tekst: Ajax.nl/Jeremy Broer
Foto: ProShots