Menu
Jeugdspelers willen hoge ogen gooien

Jeugdspelers willen hoge ogen gooien

Ajax heeft vijf jeugdspelers vastgelegd: Warner Hahn, Jip Bartels, Stefano Denswil, Lesley de Sa, Davy Klaassen. Hier een korte introductie van deze spelers, die komend seizoen als A- of B-junior hoge ogen willen gooien.

Warner Hahn speelt pas een jaar in de jeugd bij Ajax. Daarvoor kwam hij uit voor Sparta Rotterdam. De doelman gaat nu de overstap maken van de B1 naar de A-jeugd van Ajax. ,,Het is heel mooi als je bij zo’n grote club een contract kan tekenen”, zegt hij. ,,Ik hoop dat ik komend seizoen de vaste doelman wordt van Ajax A1.”

Vier spelers van Ajax B2 tekenden een driejarig contract: Jip Bartels, Stefano Denswil, Lesley de Sa en Davy Klaassen. Komend seizoen krijgen zij een kans in Ajax B1. Aanvaller Jip Bartels verwacht de komende jaren flinke stappen te gaan maken bij de club. ,,Ik hoop dat ik via de B1 kan doorstromen naar de hogere jeugdelftallen”, zegt Bartels. ,,Uiteindelijk hoop ik natuurlijk in Ajax 1 te komen en het daar ook echt een paar jaar goed te doen.”

Behalve slagen bij Ajax, wil Bartels het de komende periode ook goed blijven doen op school. ,,Momenteel zit ik in de vierde klas van het VWO. Tot nu toe is het prima te combineren. Ik wil ook echt mijn diploma halen over twee jaar.” Een trainer vertelde hem eens dat je op school voor een zesje moet gaan en op het voetbalveld voor een negen. Bartels legt de lat iets hoger. ,,Op het veld ga ik inderdaad voor een negen, maar op school wil ik ook wel graag een zeven halen.”

Lesley de Sa is een buitenspeler die het moet hebben van zijn acties en snelheid. ,,Ik wil er een mooi seizoen van gaan maken”, zegt hij. ,,We hebben een sterke lichting spelers, dus dat zie ik wel met vertrouwen tegemoet.” Over zijn toekomst: ,,Ik hoop dat ik over twee jaar een nieuw contract kan tekenen en dat ik uiteindelijk het eerste van Ajax haal.”

Centrale verdediger Stefano Denswil kan zijn geluk niet op met zijn eerste contract. ,,Ik was al ontzettend trots toen ik als F-pupil werd aangenomen’’, reageerde Denswil na het ondertekenen van zijn contract. De Ajacied kwam over van de amateurs van Hellas Sport. ,,Nu ben ik eigenlijk nóg blijer. Dit is fantastisch. Nu is het belangrijk om rustig aan beter te worden.’’

Davy Klaassen ondertekende donderdag 14 mei een contract van drie seizoenen. ,,Ik ben echt hartstikke blij. Het is echt geweldig’’, zegt de 16-jarige Klaassen met een brede glimlach na de ontkurking van de champagne. Het contract gaat in op 1 juli 2009. Naast voetballen stort de jonge speler zich helemaal op school. ,,Ik zit in de vierde klas van het VWO op het Roland Holst College in Hilversum.’’ De doelstelling van Klaassen voor volgend seizoen is nog beter voetballen. Over zijn favoriete positie zegt hij: ,,Ik speel het liefst vlak achter de spits.’’ Sinds 2004 speelt Klaassen bij Ajax. Daarvoor voetbalde hij bij Wasmeer en De Zebra’s.

Jip Bartels schudt de hand van manager technische zaken Danny Blind. Jip Bartels schudt de hand van manager technische zaken Danny Blind.
Lesley de Sa zet zijn handtekening onder een driejarig contract. Lesley de Sa zet zijn handtekening onder een driejarig contract.
Stefano Denswil is trots op zijn contract. Stefano Denswil is trots op zijn contract.
Davy Klaassen proost met zijn familie op een mooie toekomst bij Ajax. Davy Klaassen proost met zijn familie op een mooie toekomst bij Ajax.