Menu

Job Cohen en Marco van Basten openen gehandicaptenplatform

Job Cohen, burgemeester van Amsterdam, en Marco van Basten, wereldspits, openen aanstaande zaterdag een gehandicaptenplatform in de Amsterdam ArenA. Voorafgaand aan de Holland Casino Eredivisiewedstrijd Ajax - FC Groningen zullen Cohen en Van Basten met een korte plechtigheid het platform officieel in gebruik nemen.

Het nieuwe gehandicaptenplatform aan de noordzijde van de Amsterdam ArenA biedt met een oppervlakte van 400 m² plaats aan 60 rolstoelen. Daarnaast vinden op het platform nog eens 60 personen een plek om de rolstoelgebruikers te begeleiden. Bovendien zijn er in de directe omgeving van het platform voor de rolstoelgebruikers en hun begeleiders extra sanitaire voorzieningen getroffen.

Het gehandicaptenplatform is een gezamenlijk initiatief van Ajax, de Supporters Vereniging Ajax (SVA) en de Amsterdam ArenA. Het project is mede van de grond gekomen door subsidiegelden van de Gemeente Amsterdam.

De wedstrijd Ajax - FC Groningen begint zaterdag 15 februari om 19.30 uur. Ongeveer tien minuten voor aftrap van dit duel zullen burgemeester Cohen en Van Basten de kleurrijke en feestelijke openingshandelingen verrichten.