Menu
'Joël Veltman is onze DJ'

'Joël Veltman is onze DJ'

Voor een tiental kinderen, allen lid van de Ajax Kids Club, was het zaterdag een spannende dag. Zij mochten in de perskamer van de Amsterdam ArenA hoogstpersoonlijk hun vragen stellen aan Jasper Cillessen, Joël Veltman, Lucas Andersen en Niklas Moisander. Ook voor de spelers was het even wennen. Niet alleen waren de journalisten dit keer een stuk jonger, ook de vragen bleken verrassender dan de Ajacieden waren gewend.

Toen de spelers even na 14:00 uur de perskamer inliepen, klonk er een voorzichtig applaus vanuit de kinderen. Een beetje gespannen hadden ze even daarvoor nog hun vragen geoefend, want het gebeurt ze natuurlijk niet iedere dag dat ze oog in oog staan met hun helden. Mede dankzij hun voorbereiding verliep het stellen van de vragen gelukkig helemaal vlekkeloos. De vragen - en antwoorden - gaven de kinderen een leuk inkijkje in de persoon achter de voetballer.

Over sommige vragen hoefden de Ajacieden niet lang na te denken. ,,Het belangrijkste doelpunt voor Ajax?”, zei Veltman, ,,dat is toch zeker Feyenoord-uit in de Kuip. En mijn mooiste was vorige week tegen Willem II” En waar mag de vragensteller Veltman ’s nachts eigenlijk voor wakker maken? ,,Dat durf ik eigenlijk niet te zeggen, maar ik vind een hamburgertje toch wel heel erg lekker dan.”

En wat was Moisander eigenlijk gaan doen, als hij geen profvoetballer was geworden? ,,Dan was ik gaan studeren na mijn middelbare school. Ik denk Psychologie. En wat verder mijn droom is? Ooit wil ik nog eens het EK of WK halen met Finland. Dat zou echt heel mooi zijn.”

De spelers van Ajax kregen bijzondere vragen voorgeschoteld tijdens de Ajax Kids Persco. De spelers van Ajax kregen bijzondere vragen voorgeschoteld tijdens de Ajax Kids Persco.

De kinderen kwamen er ook achter dat de aanvoerder in de kleedkamer niet bepaald de baas is over de muziek. ,,Joël is onze DJ”, vertelt Andersen. ,,Hij regelt alle muziek in de kleedkamer. Voor én na de wedstrijd. Nou ja, alleen als we hebben gewonnen draaien we muziek na de wedstrijd.” Bij de vraag wat de meest vreemde opmerking is geweest die Andersen ooit heeft gekregen moest hij wat langer nadenken. ,,Hmm… vroeger in Denemarken zeiden jongens wel eens tegen mij dat ik meer haar had dan spieren. Dat vond ik toen wel eens raar.”

,,Hebben jullie eigenlijk een groeps-app bij Ajax?”, was een meer dan logische vraag van een
jonge Ajacied. ,,Nee, die hebben we eigenlijk niet”, antwoordde Cillessen. ,,Wel eentje bij het Nederlands elftal, om dagprogramma’s te delen. Oh, ooit hebben we er wel eentje gehad trouwens bij Ajax. Dat was tijdens en na een kampioenschapsfeestje. Zo konden we elkaar op de hoogte houden waar iedereen was die nacht.”

Tegen het einde van de persconferentie was er nog één vraag, van Thomas Vrijland voor Joël Veltman. ,,Als ik zelf scoor en ik wil met mijn handen een hartje maken, hoe moet ik dat dan doen?” Terwijl de Oranje-international weer terugdacht aan zijn mislukte hartje na zijn doelpunt tegen Willem II, schoten de andere drie Ajacieden in de lach. ,,Ik zal 'm even voordoen. Mijn vingers moeten nu toch iets anders, de vorige keer leek het meer op een soort kerstboom.”

De vraag werd door de vier Ajax-spelers gekozen als leukste vraag van de Ajax Kids Persco. ,,Misschien kun je nog één keer dat hartje doen?”, lachte Cillessen, toen Veltman samen met winnaar Thomas op de foto ging. Niet alleen Thomas mocht trouwens met de Ajacieden op de foto, ook de andere jonge journalisten kregen allemaal ruim de tijd om met hun favorieten en mascotte Lucky op de foto te gaan. Het was een mooie dag voor de jonkies, die dankzij de Ajax Kids Club nu een stuk meer weten over hun Ajax-helden.

Ajax.nl/Thijs Nabben
Foto's: Martijn Buskermolen

Word lid van de Ajax Kids Club

De jonge vragenstellers gingen na afloop op de foto met hun helden. De jonge vragenstellers gingen na afloop op de foto met hun helden.