Menu
'Johan Cruijff Schaal mooie test voor Ajax'

'Johan Cruijff Schaal mooie test voor Ajax'

Ajax strijdt zaterdagavond om de eerste prijs van het seizoen 2010-2011. In de Amsterdam ArenA neemt de bekerwinnaar het op tegen landskampioen FC Twente. Vrijdagmiddag werd er door Ajax-trainer Martin Jol en middenvelder Siem de Jong vooruitgeblikt op de vijftiende editie van de Johan Cruijff Schaal.

De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal ziet Jol als een mooi tussenrapport voor Ajax. ,,Het gaat om de Champions League en de competitie. De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal is daar denk ik morgen een goede test voor.”

De Johan Cruijff Schaal kan direct al aan het begin van het seizoen de eerste prijs voor Ajax in de nieuwe voetbaljaargang worden. In 2007 won Ajax de Nederlandse Supercup voor het laatst. ,,We hebben veel jonge jongens in de selectie. Die hebben nog niet zoveel gewonnen. De Johan Cruijff Schaal is toch een prijs. In dat opzicht kan het best een leuke wedstrijd worden”, zo verwacht Jol.

Blind en Alderweireld tijdens de laatste training. Blind en Alderweireld tijdens de laatste training.

Een van die spelers die nog niet zoveel prijzen heeft gewonnen zat vrijdagmiddag naast zijn trainer. Siem de Jong: ,,Voor mij is het toch een prijs. Ik heb er nog niet zoveel gewonnen.” Eén ding is vooraf zeker: in de prijzenkast van de familie De Jong zal zaterdagavond in ieder geval een Cruijff Schaal worden bijgezet. Luuk de Jong maakt immers namens Twente ook kans op de eerste prijs van het seizoen. Of Siem zaterdag - met de verloren titelstrijd in het achterhoofd - tijdens de Johan Cruijff Schaal iets wil rechtzetten tegen zijn broer Luuk? ,,We moeten met Ajax laten zien dat we dit jaar beter zijn dan Twente. Hopelijk doen we dat. En dan het liefst in de competitie.”

Over Twente zei De Jong verder: ,,Ze hebben een sterk team. Er zijn een paar jongens weg, maar daar zijn ook een aantal goede spelers voor in de plaats gekomen. Morgen zullen we merken hoe we er ten opzichte van Twente voor staan.” Mogelijk wordt de confrontatie met Twente het eerste officiële duel De Jong – De Jong. ,,Laten we het hopen”, zei Siem namens het Ajax-deel van de voetbalbroers. ,,Volgens mij hebben we nog nooit samen gespeeld.” Jol, met gevoel voor humor: ,,Jawel, in de tuin.”

Tekst
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Voorspel graat Ajax - FC Twente en win!

Jol en De Jong blikten vrijdag vooruit op de Johan Cruijff Schaal. Jol en De Jong blikten vrijdag vooruit op de Johan Cruijff Schaal.