Menu

Johan Cruijff Schaal nog zeker vijf jaar in ArenA

De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal wordt nog zeker vijf jaar in de ArenA in Amsterdam gespeeld. De gemeente Amsterdam, de KNVB en de ArenA hebben dat woensdag afgesproken in een convenant. De partijen willen van de openingswedstrijd van het voetbalseizoen een feest maken.

De laatste edities van de strijd tussen de landskampioen en de bekerwinnaar waren alles behalve een feestje. Gesteggel om supporters was het belangrijkste kenmerk van de voormalige Supercup. Johan Cruijff overwoog zelfs zijn naam niet langer aan de
wedstrijd te verbinden. Maar hij kan tevreden zijn, met het nieuwe convenant staat de organisatie en zijn de problemen uit de lucht, aldus de drie ondertekenaars.

In het convenant staat dat de KNVB in eerste instantie verantwoordelijk is voor de organisatie van de wedstrijd en de veiligheid. Definitieve maatregelen worden getroffen als de clubs die om de Johan Cruijff Schaal spelen bekend zijn. Dan kunnen de autoriteiten schatten in hoeverre het om een risicowedstrijd gaat.
De supporters van beide clubs krijgen in de ArenA een korte zijde achter het doel toebedeeld. De clubs kunnen ieder 10.000 kaarten afnemen. Ook hebben de drie partijen afgesproken dat de wedstrijd om 18.00 uur of later begint.

Burgemeester Cohen, directeur Betaald Voetbal van de KNVB Kesler en ArenA-directeur H. Markerink toonden zich woensdag tevreden over de afspraken. Markerink erkende bang te zijn geweest dat Johan Cruijff Schaal de ArenA zou verlaten, maar met de vijfjarige overeenkomst op zak wil het stadion in het evenement investeren.

Bron: ANP