Menu
Johan Cruijff schildert met Henk Veen

Johan Cruijff schildert met Henk Veen

Johan Cruijff heeft in het Olympisch Stadion met de bekende kunstschilder Henk Veen een duo-schilderij gemaakt. Het werk wordt maandag 13 april geveild. De opbrengst gaat naar de Johan Cruyff Foundation.

Johan Cruijff werkt samen met de bekende kunstschilder Henk Veen aan het schilderij. Dit kunstwerk maakt onderdeel uit van een 'elftal' aan schilderijen. Johan Cruijff werkt samen met de bekende kunstschilder Henk Veen aan het schilderij. Dit kunstwerk maakt onderdeel uit van een 'elftal' aan schilderijen.

Veen zal de komende twee weken ook schilderijen maken met diverse andere bekende Nederlanders, zoals Humberto Tan, Bart Chabot en Najib Amhali. Het is de bedoeling dat er in totaal elf schilderijen tot stand komen. Dit ‘elftal’ wordt 13 april, Tweede Paasdag, geveild in de Bijenkorf in Amsterdam.
De veiling wordt geleid door Jop Ubbens van het gerenommeerde veilinghuis Christies. De opbrengst van de schilderijen komt geheel ten goede aan de Johan Cruyff Foundation.
Cruijff zet zijn krabbel op het kunstwerk. De opbrengst van de schilderijen komt geheel ten goede aan de Johan Cruyff Foundation. Cruijff zet zijn krabbel op het kunstwerk. De opbrengst van de schilderijen komt geheel ten goede aan de Johan Cruyff Foundation.

Cruijff had het naar zijn zin tijdens het maken van het schilderij en bleek ook goed overweg te kunnen met het penceel. ,,Ik heb mijn best gedaan”, vertelde hij aan Ajax TV. Op het schilderij is een kunstige impressie van Cruijff te zien in Ajax-tenue. Boven de afbeelding staat geschreven ‘Je moet het samen doen’, een bekend motto van Cruyff Foundation.
Kijk hier voor meer informatie over de Johan Cruyff Foundation >>
Kijk donderdag Ajax TV voor een reportage over het schilderij van Cruijff en Veen >>
Nog een laatste blik op de jongere versie van Cruijff. Nog een laatste blik op de jongere versie van Cruijff.
'Je moet het samen doen!' 'Je moet het samen doen!'