Menu
John Comitis Erevoorzitter Ajax CT

John Comitis Erevoorzitter Ajax CT

In navolging van een aandeelhoudersvergadering gehouden op 18 juni 2012, doet het Ajax CT genoegen om officieel te kunnen mededelen dat John Comitis is be√ędigd tot Erevoorzitter van Ajax CT.

De oorspronkelijke benoeming vond 12 maanden geleden reeds plaats door de toenmalige CEO van AFC Ajax Amsterdam, dhr. Rik van den Boog. In deze afgelopen periode zijn enkele procedurele uitdagingen geslecht en heeft de benoeming van dhr. Comitis plaatsgevonden ten tijde van de laatste aandeelhoudersvergadering. De benoeming tot Erevoorzitter geeft blijk van de verdiensten van dhr. Comitis, waaronder zijn betrokkenheid en de professionele ontwikkeling van de club sinds de oprichting.

In aanvulling heeft een onafhankelijk onderzoek, aangesteld door Ajax CT, aangetoond dat Ajax CT geen aanleiding heeft om een commissie van R3,5 million terug te vorderen, welke aan dhr Comitis was uitgereikt door de PSL voor het aantrekken van sponsors. Het rapport stelt dat dhr. Comitis geen machtsmisbruik heeft gepleegd door de sponsorcommissie te accepteren, noch dat er sprake zou zijn geweest van misplaatste toeeigening.

De aandeelhouders van Ajax CT bevestigen dat de kwestie hiermee is afgedaan en dat er geen gerechtelijke procedures zullen volgen tegen dhr. Comitis.

George Comitis


Tekst: Ajax Cape Town