Menu
'John Heitinga geeft altijd alles…'

'John Heitinga geeft altijd alles…'

Supporters zijn er in alle soorten en maten. Iedereen beleeft Ajax op zijn eigen manier. In de Ajax-media komen de supporters aan het woord over hún Ajax. In deze aflevering vertelt supporter Jordi wat Ajax voor hem betekent.

Supporter: Jordi
Leeftijd: 24
Woonplaats: Amsterdam
Seizoenkaarthouder: Ik denk dat ik zo’n zeven jaar geleden mijn eerste seizoenkaart heb aangeschaft. Daarvoor ging ik ook wel naar wedstrijden - ben ook nog wel een paar keer in de Meer geweest – maar toen had ik nog geen seizoenkaart.

Fan van Ajax sinds:
,,Als je zoals ik in Amsterdam wordt geboren, ben je eigenlijk automatisch Ajacied. Maar wanneer ik echt bewust supporter ben geworden weet ik niet meer. Ik weet nog wel dat toen ik een jaar of zes was dat ik altijd Dennis Bergkamp wilde worden. Ik begon toen zelf net met voetbal bij DWS. Jammer genoeg heb ik het niveau van Dennis nooit gehaald."

Met wie kijk je naar Ajax-wedstrijden:
,,Met vrienden en met mijn broertje, die sinds twee jaar ook een seizoenkaart heeft. Ik kijk niet altijd met Alex (met wie hij de letters van de Meer in bezit had) naar de wedstrijden. Meestal zit hij ergens anders in het stadion. Maar vaak reizen we wel vaak samen naar het stadion."

Mooiste Ajax-moment:
,,Mijn mooiste momenten met Ajax beleef ik tijdens belangrijke uitwedstrijden. In seizoen 2002/2003 ben ik naar de Champions League-wedstrijden tegen Arsenal en Milan geweest. Vooral het duel met Arsenal vond ik mooi, er heerste echt een hele goede sfeer in het stadion. Jammer genoeg wint Ajax alleen nooit een uitduel als ik er bij ben. Tegen Milan verloren we met 3-2 door een doelpunt in de laatste minuut van Jon Dahl Tomasson en tegen Arsenal werd het 1-1."

Mooiste Ajax-doelpunt:
,,Dat was de solo van Zlatan tegen NAC. Toen ik dat zag dacht ik: 'Die is vertrokken naar een andere club'. Er gingen al geruchten dat hij weg zou gaan bij Ajax, maar na die treffer wist ik het zeker. En helaas vertrok hij inderdaad snel daarna naar het buitenland."

Favoriete Ajax-speler op dit moment:
,,John Heitinga. Hij is een échte Ajacied en geeft iedere wedstrijd alles. Ik weet niet of Ajax hem voor komend seizoen nog kan behouden. Als hij vertrekt zal het in ieder geval een groot gemis zijn in Amsterdam."

Favoriete speler uit de Ajax-historie:
,,Dat is Dennis Bergkamp. Vooral de manier waarop hij voetbalde was prachtig om te zien. Hij was een echte baltovenaar. Iemand als Johan Cruijff behoort natuurlijk ook tot de belangrijkste spelers van Ajax, maar ik heb hem nooit echt zien voetballen."

Favoriete club naast Ajax:
,,Dat is Barcelona, vooral omdat Frank Rijkaard daar hoofdtrainer is. Hij staat bij mij ook hoog op het lijstje van favoriete Ajax-spelers. Ik vond het prachtig dat hij in de jaren negentig terugkeerde bij Ajax om zijn carrière af te sluiten. Nu vind ik het gewoon leuk dat hij het goed doet bij Barcelona."

Ajax is voor mij…,,Echt mijn club."