Menu
John Heitinga winnaar gouden schoen

John Heitinga winnaar gouden schoen

John Heitinga is winnaar geworden van het Voetballer van het Jaar-klassement. Dat heeft organisator De Telegraaf dinsdag bekendgemaakt. Heitinga laat Heurelho Gomes en Danijel Pranjic achter zich.

De prijswinnaars kregen maandag in Vinkeveen alvast een bloemetje. In september worden de schoenen uitgereikt. De prijswinnaars kregen maandag in Vinkeveen alvast een bloemetje. In september worden de schoenen uitgereikt.

Heitinga werd door de rapporteurs van de ochtendkrant over het hele voetbalseizoen het best beoordeeld. In totaal vergaarde hij 206 punten: 4,5 punten meer dan de gedeelde nummers twee Gomes en Pranjic.

De prijs die bij de overwinning hoort - de gouden schoen - wordt 1 september uitgereikt in Studio 1 in Hilversum.

Heitinga is niet de eerste Ajacied die de verkiezing wint. Maxwell veroverde de gouden schoen in het seizoen 2003-2004. Ook Piet Schrijvers, Frank Rijkaard (2x), Marc Overmars, Danny Blind (2x), Edwin van der Sar en Cristian Chivu legden in dienst van Ajax beslag op de hoofdprijs.

John Heitinga was de beste voetballer in de Eredivisie dit seizoen. John Heitinga was de beste voetballer in de Eredivisie dit seizoen.