Menu

John Jaakke officieel in functie

Hij voelde zijn roodwitte hart toch iets anders kloppen deze eerste dag van juli. Logisch, want er breekt een hele nieuwe periode in zijn leven aan. John Jaakke gaat sinds vandaag door het leven als voorzitter van AFC Ajax. ,,Natuurlijk moet ik er de hele dag aan denken."

,,Vandaag is de eerste dag van een mooi avontuur", zei Jaakke met een glimlach in zijn stem. ,,Er stonden roodwitte rozen op het kantoor, er werden boeketten afgeleverd van vrienden en ik kreeg veel emailtjes. Ook belde Studio Sport al."

Want een voorzitter van Ajax, is niet zomaar een voorzitter. Dat zal Jaakke al lang gemerkt hebben. Bij de start van het nieuwe seizoen in de kersverse preses niet aanwezig, want hij geniet van een vakantie. ,,Mijn eerste officiële optreden als voorzitter van Ajax is begin augustus bij het Amsterdam Tournament. Eind augustus ga ik dan met Arie van Eijden naar Monaco voor de G14. Ik was in mei al met Michael van Praag meegeweest naar Brussel en heb kennisgemaakt met de andere clubs. Dat viel me erg mee. Er komen tijdens zo'n G14- vergadering leuke onderwerpen aan bod, als rechten, het afstaan van spelers enzovoort. Alles in belang van de clubs."

Dat is aan het einde van de maand augustus. Dan heeft Jaakke zijn vuurdoop al gehad bij het Tournament.