Menu

John Nieuwenburg verhuurd aan Sparta

Ajax en Sparta hebben overeenstemming bereikt over de verhuur van John Nieuwenburg aan de Rotterdamse club. De 21-jarige middenvelder maakt de overstap naar Sparta met onmiddellijke ingang. De overeenkomst loopt tot het einde van het seizoen.

Foto: Gerard van Hees

John Nieuwenburg kwam vorig seizoen van Sparta naar Ajax. Bij de Rotterdamse club maakte hij op 17 augustus 1996 zijn debuut. Bij Ajax was dat bijna drie jaar later, op 9 augustus 1999. Vorig jaar mei was de Hagenaar nog een van de genomineerden voor de titel talent van het jaar, welke naar Mark van Bommel ging.

Vorig seizoen speelde Nieuwenburg 22 competitiewedstrijden, 6 UEFA Cupwedstrijden en 2 bekerduels voor Ajax. Daarin kwam de middenvelder niet tot scoren. Dit seizoen kwam hij twee keer in het eerste team van Ajax in actie. Dat was onder andere in de wedstrijd tegen Heerenveen, waarin hij op de rechtsbackpositie moest spelen vanwege de blessure van Ferdi Vierklau.

Ajax opende het seizoen tegen de formatie van Dolf Roks en verloor in Het Kasteel met 3-0. Daarna ging het minder met de Spartanen die momenteel op de 16e plaats vertoeft. Nieuwenburg speelt nog niet mee in de derby tegen Feyenoord, woensdagavond in de Kuip. ,,John traint pas donderdag voor het eerst mee. Het heeft geen zin hem al mee te nemen naar Feyenoord, want hij kent veel spelers niet. De meesten zijn na zijn vertrek naar Spangen gehaald'', aldus Sparta-trainer Roks. (Bron: Ajax/ANP)