Menu

John O'Brien staat open voor langer verblijf bij Ajax

Voor John O'Brien kwamen bijna duizend vragen binnen voor het supportersinterview. De Amerikaanse Ajacied nam voor de geselecteerde vragen ruim de tijd en gaf overal openhartig antwoord op. Zo liet hij weten, open te staan voor een langer verblijf bij de club waar hij al vanaf zijn zestiende jaar speelt.

Was het een moeilijke stap voor je om van Amerika naar Nederland te gaan om bij Ajax te spelen?
Tom van Erp (Boxtel)

,,Jazeker! Ik kwam op mijn zestiende hier. De taal was heel anders, het weer was anders en de familie waar ik verbleef was niet mijn eigen familie. Na twee jaar kende ik de taal beter en begon ik mij beter thuis te voelen. Maar dat ik Nederland als een deel van mij voelde, was toch pas na ongeveer vijf jaar."

Heey, ik weet niet of je je nog iets van je eerste jaren bij ajax kan herinneren, maar toch: Toen je net bij ajax kwam werd je denk ik wel door een aantal spelers goed opgevangen. Met welke spelers kon je het in het begin van je ajax-carière goed vinden en is dat nog zo. Of zijn zij al weg bij ajax en als dat zo is heb je nog contact met ze. Ik wilde je trouwens nog feliciteren met je geweldige return.
Groeten Eefje Frissen (Veldhoven)

,,Ik begon goed opgevangen door spelers die mij de stad lieten zien en mij ook op het trainingsveld hielpen. Jimmy Guy heeft mij veel geholpen en ik kon ook bij zijn familie terecht. Iedereen van mijn vroegere jeugdteam is weg bij Ajax maar ik kom ze af en toe nog wel eens tegen."


Beste John wat was nou het moeilijkste tijdens die lange tijd van revalideren voor jou?
Sander Visser (Den Helder)

,,Het moeilijkste was het om mij te blijven focussen. Om het doel waar ik naar toe werkte, nog voor me te zien. Dat was zo moeilijk omdat het zo ver weg leek."


Hey John!
Speel je nog steeds af en toe als stand-upper bij toneelvoorstellingen of was dat iets eenmaligs? Alvast bedankt voor je antwoord!

groetjes van Anneleen (Zaandijk)

,,Tot nu toe was het eenmalig, omdat een vriend van mij daar werkte en ik voor de grap zei dat ik het ook wel kon. Het ging best goed. Ze zeiden zelfs dat ik wel eens terug mocht komen. Maar daar is het nog niet van gekomen."


Hi John,
Great to have you back! I'm really happy that you're doing so well; to me you're playing like you never were away. Much respect overhere!
My question: I read on the ajax website that you did a "freestyle rap" with Nigel in Portugal. As I do a hiphop radioshow at RAZO (Radio Amsterdam Zuid-Oost, 105.2 FM ether, 103.8 kabel), I'm wondering what is your favorite hiphop/rap artist of all time? And what is your favorite song at the moment? Maybe I can spin it?

Thanks for your answer, Martijn (Amsterdam)

,,Ik ga wel een beetje terug in de tijd, maar Eric B&Rakim en De La Soul vind ik goed. Nu heb ik De La Soul in mijn cd-speler met Buhloone Mind State."


Hallo John,

Je bent al een hele tijd in Nederland. Welke Hollandse kost lust je niet en welke Nederlandse woorden kun je moeilijk uitspreken?
Succes dit seizoen.

Liefs Judith (Enschede)

,,Ik lust nog steeds geen witlof. En een moeilijk woord vind ik bevoerderd." O'Brien leest mee en verbaast zich. ,,Oh, is het bevorderd. Ik dacht met een oe. Dan is het ook geen moeilijk woord meer."


Beste John,

Omdat je zo vernederlands bent, maar toch Amerikaan bent.(dus gewoon 2 talig) ben ik benieuwd in welke taal of wat je zegt als je er bijvoorbeeld onderuitgehaald bent en daarbij scheldt.

Danny Broumels (Roosendaal)

,,Als ik echt kwaad ben, dan gaat het in het Engels. Na een tackle wil ik nog wel eens gvd of kl**tzak roepen. Maar in het Engels gaat het met meer passie."


Wat is het raarste dat een fan ooit voor je heeft gedaan? en hoe vond je dat.. Veel suc6 nog dit seizoen !! See Ya
Karin (Noordwijkerhout)

,,Het is maar wat je toelaat, soms bieden fans je wat aan en dan vraag ik me weleens af waarom ze denken dat ik dat leuk zou vinden. Ik heb het dan niet over cadeautjes of zo maar over een etentje met hun."

Wat is je favoriete positie?
Piet van de Laar

,,Linksmidden. Daar voel ik me het meeste thuis op het veld."

Beste john,
Vind je dat er kwalitatief er veel veranderd is bij Ajax sinds jouw blessure zo ja, hoe veel en wat is er veranderd zoal en is dat een verbetering of juist niet?

Jim Sinnecker (Edam)

,,Ja er wel wat veranderd, maar dat komt vooral omdat er zoveel spelers niet bij zijn door blessures. We hebben een heel enthousiaste groep maar als je bijvoorbeeld Zlatan, Pienaar en Trabelsi niet kan opstellen, mis je wel wat kwaliteit."

Ha John, Ik ben heel blij dat je nu terug bent naar zo'n blessure. Ik vroeg me af hoe je dat volhoudt als de rest van de groep lekker zijn wedstrijden speelt en jij geblesseeerd bent?
Hanneke Peters (Nederasselt)

,,Door met jezelf bezig te zijn. Plannen maken met de fysiotherapeut en daar energie in te steken."

Tegen Ado Den Haag mocht je de aanvoedersband van Galásek overnemen. Hoe is het om aanvoerder van Ajax te zijn, vind je het een verantwoordelijke taak?Daisy van Reenen (Loosdrecht)

,,Het is geweldig om aanvoerder te zijn van Ajax. Ik heb nu twee keer aan het einde van een wedstrijd die band gekregen, maar dan hoef je niet het wedstrijdformulier te ondertekenen. Dat doet degene die bij het begin van de wedstrijd als aanvoerder het veld op komt. Het is een eer. Zeker als je bedenkt dat wie er allemaal aanvoerder van Ajax zijn geweest de laatste twintig, dertig jaar."

Hey John
Hoe ziet jouw toekomst er uit? Ligt dat bij Ajax? Tot hoelang loopt je contract nog uit en wil je dat verlengen?

Rocky (Spijkenisse)

,,Mijn contract loopt tot het einde van het seizoen. Ik sta open voor verlenging van het contract. Ik ben er nog niet zo heel erg mee bezig, want ik heb niet het idee dat ze me weg willen doen."


Ga je wel eens naar de AJAX-jeugd kijken? Of hebben jullie daar geen tijd voor?
Frank (Maasbree)

,,Toen ik geblesseerd was, revalideerde ik op de Toekomst. Ik vond het leuk om daar wedstrijdjes of trainingen van de jeugd te zien. Nu ik weer fit ben, doe ik het minder. Soms ga ik wel eens naar Jong Ajax kijken."

My thanks to Ajax-USA for letting fans know about this opportunity to ask you a question.
I would like to know a bit about you and your life in America before you left for Holland. At what age did you first get top level coaching? What positions did you play and what skills were the most valuable? When did you dedicate yourself to only playing soccer? Last, what did you learn in American schools that helped you the most in living in Holland?

Mark (Greenville, USA)

,,Ik was twaalf jaar toen ik bij een club ging trainen. Daar speelde ik centraal op het middenveld waar mijn kwaliteiten als passing en techniek waardevol waren. Ik deed ook graag andere sporten tot voetbal op mijn zestiende alle tijd opeiste."

Denkt u dat er over een paar jaar veel Amerikaanse voetballers in AJAX 1 spelen, doordat er veel talenten worden ontdekt bij AJAX Orlando (VS)?
Chris Bakker (Hoogkarspel)

,,Door Ajax Orlando denk ik dat er wel meer Amerikanen in de jeugd zullen komen. Ik hoop dat ze dan doorbreken, maar dat is wel een moeilijke klus."

Zou je ooit nog voor een Amerikaanse club willen spelen, en zo ja, voor welke?
Evert Jenezon (Voorburg)

,,Op dit moment niet, maar het lijkt me wel wat om mijn carrière af te sluiten bij Los Angeles Galaxy in mijn eigen stad. Vorig jaar was de Most Valuable Player 40 jaar, dus ik heb nog de tijd."


18 februari speelt Nederland een oefenwedstrijd tegen de VS, jouw vaderland. Wie denk je dat er gaat winnen?
Marcel van der Hoek (Krimpen aan den IJssel)

Grinnikend: ,,Amerika."

Hee John!!
Ik ben blij dat je weer terug bent! Ik heb een vraag voor je: Hoe groot is jouw reputatie in de Verenigde Staten?

Nog succes en groetjes, Jesper (Zaandijk)

,,Binnen de voetbalwereld is mijn reputatie best groot, omdat ik een Olympische Spelen en een WK heb meegedaan. Mensen die voetbal volgen weten dat. Maar ik ben niet zo'n publiekelijk figuur als Amerikaanse voetballers."

Heb je de finale van de Super Bowl nog gevolgd?
Johan (Eibergen)

,,Nee het was te laat voor mij. Het interesseert me wel. Ik heb veel familie die in rep en roer was over New England."


Wat vind je ervan dat Bush genomineerd is voor de Nobelprijs voor Vrede? En nog veel succes verder met Ajax!
Bart Kraaijvanger

,,Dat is dus echt zo? Vreemd. Daar wil ik het bij laten."

hey, als je voor een dag iemand anders kon zijn, wie zou jij dan willen zijn en waarom?
Sarah (Arnhem)

,,Ik zou wel een dag Rob Oudkerk willen zijn. Daar kan ik veel hoop uit putten. Ik wil voelen hoe dat nou is, als er zo veel mensen tegen je zijn. Misschien heeft-ie spijt wat hij heeft gedaan of gezegd."