Menu

John O'Brien wil spektakel maken van 2003

Voor John O'Brien was het een bewogen jaar. Met Ajax won hij de dubbel, met het nationale team van de Verenigde Staten speelde hij een goed WK in Korea en Japan. Helaas kampt de Amerikaan de laatste weken met een hardnekkige achillespeesblessure.

Hoe vier je Kerst en/of Oud en Nieuw?
,,Met een grote boom, grote cadeaus en een grote Santa Claus. Ik probeer zoveel mogelijk cadeaus hier in Amsterdam te kopen. Kerst is bij ons ook een eetfestijn. Ik kook zelf niet, mijn moeder doet alles. Zij bereidt de kalkoen.”

Wat was voor jou het belangrijkste in 2002, sportief en privé?
,,Ik kan niet één ding noemen. Voor mij het kampioenschap, het winnen van de beker en in het bijzonder het Wereldkampioenschap. Maar het kampioenschap weegt misschien toch het zwaarste, want dat gaat over een langere periode. Terwijl het WK qua ervaring weer groter was.”

,,Privé was het belangrijkste dat mijn familie gezond was en dat iedereen, op mijn broer na, naar het WK is gekomen. Iedereen, ook mijn vriendin en vrienden, is er voor mij geweest dit jaar.”

Wat zijn je verwachtingen voor 2003?
,,Dat het een spektakel wordt! Op alle gebieden. Dat we veel mooie momenten kennen in de Arena. Ook privé wil ik er een spektakel van maken, maar dan op mijn eigen manier. Zodat ik er elke dag een lekker gevoel heb en lekker in mijn vel zit.”

Met wie zou je graag champagne willen drinken?
,,Met mijn oom. Hij is net voor het WK overleden. Ik zou heel graag met hem tijdens Nieuwjaar champagne willen drinken.”