Menu

John van den Brom bakt voor Azië

John van den Brom heeft donderdag 30 december oliebollen gebakken. Van elke verkochte oliebol gaat een gedeelte naar de slachtoffers van de aardbeving in Azië. De trainer van Jong Ajax kreeg bij het bakken hulp van Victor Sikora en oud-voetballer Louis Laros.

Van den Brom is een ervaren oliebollenbakker. Al een aantal jaren helpt hij op de laatste dagen van het jaar zijn vriend, eigenaar van Bakkerij Holleman in Arnhem, met het bakken van de traditionele eindejaarslekkernij.

,,Dit jaar hadden we bedacht dat we een gedeelte van de opbrengst willen storten op giro 555, want wat er in Azië is gebeurd is zo verschrikkelijk dat we daar iets mee wilden doen", legt Marco Holleman uit. Dus trommelde de bakker zijn vrienden John van den Brom, Victor Sikora en Louis Laros op om mee te helpen bakken voor het goede doel en lichtte hij de lokale media in om het initiatief bekend te maken in de omgeving.

,,Het is moeilijk te schatten wat de opbrengst zal zijn. Er zijn twee verkooppunten en de actie duurt twee dagen, donderdag en vrijdag. Maar we krijgen erg leuke reacties, er zijn zelfs mensen naar de productieruimte gekomen, vanwaar de twee verkooppunten worden bevoorraad, om oliebollen te verkopen", aldus de bakker.

,,Ik was er donderdagochtend om half negen en heb tot één uur 's middags staan bakken", vertelde Van den Brom. ,,Marco is een goede vriend van mij en ik help hem wel vaker in deze tijd van het jaar, ik vind het leuk om te doen namelijk. Het is heel simpel, wel met professionele apparatuur natuurlijk, maar dat maakt het niet minder leuk. En elke oliebol wordt nog steeds door mensenhanden gebakken. Of ik vrijdagavond thuis nog oliebollen ga bakken? Nee hoor, dat heb ik nu genoeg gedaan!", aldus de trainer van de Ajax-Beloften.

Foto: Marco Holleman