Menu

Johnny Heitinga ambassadeur Bart Foundation

Ajacied en kersvers international Johnny Heitinga is ambassadeur geworden van de Bart Foundation. De 20-jarige voetballer verbindt zich aan de foundation omdat hij het belang van haar werk onderschrijft. De Bart Foundation biedt jonge mensen met een ingrijpende ziekte de kans hun ambitie waar te maken.

Johnny Heitinga vindt het een eer ambassadeur van de Bart Foundation te zijn. ,,Ik vind het belangrijk dat jonge mensen die het minder getroffen hebben dan wij, geholpen worden hun ambitie waar te maken. Ik weet zelf uit de tijd dat ik revalideerde van mijn twee zware knieblessures hoe belangrijk het is om mensen om je heen te hebben die je steunen als het tegenzit. Het is het mooiste wat er is om ondanks alle tegenslag toch het vertrouwen en de kans te krijgen.”

Mirjam de Graaff, voorzitter van de Bart Foundation is blji met Heitinga als één van de ambassadeurs: ,,Het is geweldig dat een jonge, ambitieuze, talentvolle voetballer als Johnny Heitinga onze ambassadeur wil zijn. Een doorzetter als Johnny is een voorbeeld voor vele jonge mensen die net als hij ondanks zware tegenslag een ambitie hebben en die willen realiseren. Daarom past hij perfect bij de Bart Foundation.”

De Bart Foundation is opgericht door vrienden, familie en collega’s van Bart de Graaff voor wie hij een maatschappelijke voorbeeldfunctie vervulde. Bart haalde ondanks zijn nierziekte het maximale uit het leven en realiseerde zijn grote droom, BNN.

Naast Johnny Heitinga heeft de Bart Foundation nog een aantal ambassadeurs onder wie John de Mol, Guus Meeuwis, Irene Moors, Jan Aalberts en Willem van Kooten.