Menu

Johnny Heitinga debutant in Jong Oranje

Johnny Heitinga is door bondscoach Mark Wotte opgeroepen voor Jong Oranje. Het is de eerste keer dat de 17-jarige Ajacied is geselecteerd voor dit elftal. De jongelingen spelen twee barragewedstrijden tegen Jong Engeland. Inzet is een plaats op het EK in 2002. Echt verrast was de Ajacied niet.

Heitinga: "Vorige week had ik al een belletje gekregen van Wotte, maar maandagochtend was het pas definitief. Ik had wel gehoopt op de selectie, maar je weet het natuurlijk nooit. Ik vind het heel leuk dat ik erbij zit." De kersverse jeugdinternational bij Jong Oranje weet nog weinig van het huidige Jong Engeland. "Ik heb een keer tegen ze gespeeld, toen werd het 1-1. Maar hoe goed ze nu zijn weet ik niet."

Vanaf dinsdagochtend gaat Jong Oranje in trainingskamp om zich voor te bereiden op de belangrijke ontmoetingen. "Gelukkig kan ik met Rafael meerijden, die weet precies waar het is", lacht Heitinga.

Naast Heitinga zijn ook Rafael van der Vaart en Andy van der Meyde geselecteerd. Youssouf Hersi, door Ajax verhuurd aan NAC, is ook geselecteerd. Serge van den Ban en Darl Douglas, beiden in dienst van Haarlem, staan op de reservelijst. Cedric van der Gun is er vanwege zijn blessure nog niet bij.

Vrijdag 9 november speelt Jong Oranje de eerste van de twee wedstrijden in Utrecht. Dinsdag 13 november is de return in het stadion van Derby County.