Menu
Jol: ‘Anderlecht’ geen invloed op NAC

Jol: ‘Anderlecht’ geen invloed op NAC

Martin Jol schoof vrijdagmiddag in de perskamer van de Amsterdam ArenA aan voor zijn wekelijkse gesprek met de pers. Onder meer ‘the day after’ Anderlecht, Ajax’ komende tegenstander NAC Breda en de loting van de Europa League, waarin Ajax aan Juventus werd gekoppeld, kwamen ter sprake.

Terwijl de televisieschermen in de perskamer kort na de loting alweer schansspringen uitzonden, reageerde Martin Jol op de even daarvoor uitgezonden loting van de Europa League. De trainer van Ajax sprak van 'een mooie loting'. In de zestiende finale van de Europa League treft Ajax op 18 en 25 februari Juventus. ,,Zeker voor onze jonge spelers is het mooi dat ze twee van die wedstrijden kunnen spelen. Juventus is een sterke ploeg. Hun zwaartepunt ligt denk ik voorin, met spelers als Iaquinta, Amauri en Diego", zei Jol over Juve, waar hij anderhalf jaar geleden nog met Hamburger SV tegen speelde. ,,Of ze te verslaan zijn?", herhaalde de trainer van Ajax de vraag. ,,Voor Bayern wel hebben we vorige week kunnen zien. Maar dat is voor iedere club natuurlijk anders. Het zal in ieder geval een aardige krachtmeting worden. Hopelijk is het interessant voor het publiek en kunnen we thuis voor een vol huis spelen."

Daags na de afstraffing tegen Anderlecht (1-3) kwam Jol ‘the day after the night before’ nog even terug op de voor Ajax vervelende avond. ,,We waren tegen onszelf aan het voetballen. Daar moeten we van leren. En dat houden we de spelers ook voor.”

Zondag sluit Ajax de eerste competitiehelft af tegen NAC Breda. Jol verwacht niet dat het vervelende gevoel van donderdagavond zal doorwerken. ,,Zondag is toch weer anders. We moeten er voor zorgen dat die wedstrijd niet meer in de koppen zit. Daar werken we hard aan.”

Ajax kan met een nagenoeg fitte selectie naar Breda afreizen. Jol: ,,Op Gabri en Atouba na, zijn de meeste spelers ‘fit en wel’. Demy de Zeeuw heeft een ‘slepend iets’ aan zijn knie. Maar ik hoop dat hij de laatste twee wedstrijden tot de winterstop (NAC en woensdag WHC voor de beker, red.) nog door kan komen.” Luis Suarez, die donderdag kort voor tijd inviel tegen Anderlecht, kampt met een irritatie aan zijn knieschijf. ,,Maar ik heb nog niet meegemaakt dat Luis tegen me zei ‘het gaat niet’.”

Vlak voor de jaarwisseling gaf Jol desgevraagd ook zijn oordeel over de eerste competitiehelft. De trainer van Ajax kijkt er met gemengde gevoelens op terug. ,,Thuis hebben we in de competitie nog niet verloren en vaak goed gespeeld met veel goals. Ook uit is het vaak prima gegaan. Maar toch hebben we drie keer een uitwedstrijd verloren. En juist dat blijft hangen.”