Menu
Jol blikt nog even terug

Jol blikt nog even terug

Hoewel nog niet alle Ajacieden op Amsterdamse bodem zijn teruggekeerd, Suarez en Silva sluiten zaterdag aan, moest de focus weer op de nationale clubcompetitie worden gericht. Toch kwam sc Heerenveen, zondag echt de tegenstander van Ajax, vrijdagmiddag geen enkele keer aan bod tijdens de persconferentie in de perszaal op de Toekomst.

Wel was er een terugblik op de afgelopen anderhalve week waarin de Ajacieden over de wereldbol uitwaaierden. Marko Pantelic is na een bezoek aan een voor hem bekende arts weer fit. Dat riep de vraag op of Ajax meer geblesseerden haar richting op zou sturen. ,,Nee. Onze medische staf is heel goed, maar soms heb je als speler veel vertrouwen in een bepaald iemand. Ik had dat zelf ook", sprak Jol.

Waar Pantelic weer fit genoemd mag worden, daar is Siem de Jong waarschijnlijk een paar weken uitgeschakeld met een enkelblessure die hij bij Jong Oranje opliep. Thimothée Atouba is geopereerd aan de knie en Dennis Rommedahl heeft geen last meer van zijn hamstring, maar kampt wel met een enkelblessure.

Positief nieuws deze week was de hattrick van Miralem Sulejmani. Tegen journalisten heeft de jonge Serviër aangegeven dat hij blij is met de manier waarop Jol met hem omgaat. De specifieke benadering van de Ajax-trainer heeft hem geholpen. Jol: ,,Hij overdrijft. Sulejmani heeft zichzelf uit het niets over een drempel geholpen. Ik hoop dat hij meer zelfvertrouwen heeft gekregen. Hij heeft laten zien dat hij het kan. Nu moet hij het hier ook laten zien. Tegen FC Twente schoot hij de bal nog de tribune in en dat kan ook na die hattrick weer gebeuren. Dat komt omdat hij een jonge speler in ontwikkeling is. Soms is alleen je best doen niet genoeg, maar het gaat erom dat ik zie dat hij zich honderd procent probeert geven."

Of Sulejmani daartoe zondag tegen sc Heerenveen weer de kans krijgt, daar liet de trainer zich nog niet over uit. Zondagmiddag om 14:30 uur weten we welke spelers sc Heerenveen proberen te verslaan. Er zijn nog kaarten beschikbaar.

Van de laatste vijf ontmoetingen tussen Ajax en sc Heerenveen in de Amsterdam ArenA won de Friese formatie alleen de laatste keer.

13-05-07 Ajax - sc Heerenveen Play-offs (4-0)
26-08-07 Ajax - sc Heerenveen Eredivisie (4-1)
31-10-07 Ajax - sc Heerenveen KNVB Beker(3e r) (3-1)
05-05-08 Ajax - sc Heerenveen Play-offs (3-1)
31-01-09 Ajax - sc Heerenveen Eredivisie (0-1)

Bekijk ook de voorbeschouwing op het duel tegen de Friezen later op Ajax TV

Klik hier voor meer informatie over de kaartverkoop

Klik hier om naar de website van Ajax TV te gaan