Menu
Jol: 'Dit betekent heel veel'

Jol: 'Dit betekent heel veel'

Met een grote grijns meldde Martin Jol zich ruimschoots na afloop van Ajax – Dinamo Kiev (2-1) in de perskamer. Missie geslaagd: Ajax in de Champions League. Voor het eerst in vijf jaar gaat Ajax donderdagavond weer in de koker voor de loting van de poulefase. Jol: ,,Eigenlijk moeten we dit goed vieren.''

Terwijl de supporters buiten het stadion luidkeels hun feestje vierde, keek Jol in de perskamer terug op een memorabele avond. Ondersteund door het gezang van ‘Dit is mijn club’ zei de coach van Ajax dat hij met zijn team een paar keer door het oog van de naald was gekropen. ,,Dinamo was, zeker in het eerste half uur, de betere ploeg. Ze zeiden dat dit een mooie ervaring voor hun jonge spelers was, maar op spits Yarmolenko na speelden toch vooral hun ervaren krachten. Wat dat betreft was deze avond voor onze jonge spelersgroep leerzamer.”

Met een goed gevoel neemt Jol donderdagavond thuis plaats voor de televisie. Vanaf 18.00 uur verdwijnt Ajax samen met 31 andere ploegen in de koker voor de loting van de groepsfase van de Champions League. ,,Bij mijn komst bij Ajax hadden we vorig jaar een paar doelstellingen. Een prijs halen, veel doelpunten maken, weinig goals tegen én de Champions League halen. Dat hebben we nu allemaal gehaald. En dat met een jonge spelersgroep. Eigenlijk moeten we nu een feestje vieren. Dit betekent heel veel. Ook voor het Nederlands voetbal. Het is goed dat we door zijn.”

Kort na afloop van de wedstrijd viel zijn ontmoeting met Andriy Shevchenko op. De Oekraïense vedette en de Ajax-coach omhelsten elkaar. ,,Ik ken Shevchenko nog uit mijn tijd in Londen. Hij is een echte gentleman en feliciteerde me direct. Ik heb hem nog wat in zijn oor gefluisterd. Wat dat was, is privé.”

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

Na afloop was er een mooie ontmoeting tussen Jol en 'gentleman' Shevchenko. Na afloop was er een mooie ontmoeting tussen Jol en 'gentleman' Shevchenko.
Ajax-voorzitter Coronel feliciteert aanvoerder Suarez. Ajax-voorzitter Coronel feliciteert aanvoerder Suarez.