Menu
Jol geeft niet veel prijs

Jol geeft niet veel prijs

Ajax opent zondag de competitie met een uitwedstrijd tegen FC Groningen. Welke elf spelers Martin Jol om 14.30 uur laat aftrappen in de Euroborg, is nog niet bekend. ,,Dat zien jullie zondag”, vertelde de coach vrijdag tijdens de persconferentie.

Namen en rugnummers wilde Jol twee dagen voor de seizoensopening nog niet noemen. Behalve dan de naam van Demy de Zeeuw. De van AZ overgekomen middenvelder, is volgens Jol klaar om zijn debuut te maken. Of Thimothée Atouba dat ook is, blijft de vraag. ,,Het moment dat Atouba kan spelen, is niet ver weg”, zei Jol over de nieuwe verdediger uit Kameroen. ,,Maar hoe ver weg dat is, wachten we af.”

Zondag wordt ook pas bekend wie het doel van Ajax gaat verdedigen: Maarten Stekelenburg of Kenneth Vermeer. Tijdens de persconferentie hield Jol de keuze voor eerste doelman nog even voor zich.

Het duel met FC Groningen maakt niet alleen duidelijk in welke opstelling Jol wil gaan spelen, maar zal ook aantonen hoe Ajax uit de voorbereiding is gekomen. Jol vindt het moeilijk in te schatten waar zijn team nu precies staat. ,,We hebben afgelopen periode tegen mindere en heel sterke ploegen gespeeld. Het is lastig om die duels te vergelijken met wedstrijden uit de Eredivisie.”

FC Groningen is een geduchte tegenstander. De laatste keer dat Ajax op bezoek ging in de Euroborg werd er verloren: 1-0. ,,Groningen speelt nog steeds hetzelfde”, aldus Jol. ,,Het grootste verschil is dat Marcus Berg weg is. Hoe belangrijk dat is, weet ik niet. Maar Groningen heeft vaker zonder Berg gespeeld en toen zijn er ook goede resultaten neergezet. Het is een ploeg die altijd veel mensen in de zestien wil hebben. En daarmee dwingen ze wat af.”

Jol heeft zondag tegen FC Groningen bijna de gehele selectie tot zijn beschikking. Alleen Gabri en Jeroen Verhoeven ontbreken vanwege blessures.