Menu
Jol: 'Geen grote wijzigingen tegen MVV'

Jol: 'Geen grote wijzigingen tegen MVV'

Het persmoment voorafgaand aan het bekerduel Ajax - MVV stond dinsdagmiddag deels in het teken van de column van Johan Cruijff. Maandag uitte de illustere nummer 14 kritiek op Ajax in zijn wekelijkse rubriek in De Telegraaf. Jol reageerde dinsdag (opnieuw) op de woorden van Cruijff en blikte vooruit op het duel met MVV.

Net als maandag liet Jol ook dinsdag nog even zijn licht schijnen op de column van Cruijff. Desgevraagd ging de trainer in op de kritiek die het erelid van Ajax op de club uitte. ,,Bij Ajax zijn we er wel aan gewend. Dit gebeurt vaker”, sprak Jol na afloop van de training. ,,De kritiek van zo’n expert moet je altijd serieus nemen. Dat doen we ook. We nemen het ter kennisgeving aan. Maar nu gaan we gewoon weer over tot de orde van de dag.”

Die ‘orde van de dag’ is in dit geval het bekerduel met MVV. Met de belangrijke duels met FC Twente en AC Milan in het verschiet is het wellicht verleidelijk om enkele spelers rust te gunnen. ,,Sommige spelers vinden dat prettig, maar je hebt juist ook spelers die alles willen spelen. We zullen het team in ieder geval niet zo rigoureus veranderen zoals Arsenal dat in de Carling Cup doet.”

Jol sprak dinsdagmiddag over de column van Cruijff en MVV. Jol sprak dinsdagmiddag over de column van Cruijff en MVV.

Twee spelers die woensdag hoogstwaarschijnlijk wel weer in actie zullen komen zijn Demy de Zeeuw en Urby Emanuelson. Afgelopen zondag bleef het duo nog aan de kant in de Kuip. Op de vraag of De Zeeuw en Emanuelson weer zullen spelen, antwoordde Jol: ,,Die kans is groot.” Iemand die woensdagavond in ieder geval niet in actie zal komen is Luis Suarez. De aanvoerder van Ajax zit tijdens het bekerduel met MVV een schorsing uit naar aanleiding van zijn gele kaart in de tweede bekerfinale tegen Feyenoord.

Gregory van der Wiel wil woensdag graag spelen tegen MVV. ,,Ik ben een speler die graag iedere wedstrijd wil spelen. Dus ook tegen MVV. Voor ieder duel laad ik me op dezelfde wijze op. Dat zal woensdag niet anders zijn.”

Het duel tussen bekerhouder Ajax en MVV begint woensdag om 18:45 uur in de Amsterdam ArenA.

Kom woensdag naar Ajax – MVV. Kaarten zijn verkrijgbaar voor 10 en 12,50 euro. Kinderen t/m 12 jaar betalen de speciale prijs van 5 euro. Voor het duel geldt vrije verkoop. Kaarten zijn voor iedereen verkrijgbaar bij de verkooppunten van TicketBox. Op de wedstrijddag zijn de stadionkassa’s vanaf 16:45 uur geopend. De kassa’s bevinden zich aan de Noordzijde van het stadion, ter hoogte van ingang D.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Van der Wiel: ,,Voor ieder duel laad ik me op dezelfde wijze op." Van der Wiel: ,,Voor ieder duel laad ik me op dezelfde wijze op."