Menu
'Jol haalt het beste in mij naar boven'

'Jol haalt het beste in mij naar boven'

De kersverse Ajacied Ahmed ‘Mido’ Hossam trainde woensdagmiddag voor het eerst met een uitgedunde Ajax-selectie mee. Twee weken geleden werd de transfervrije speler door Ajax aangetrokken. Inmiddels heeft Mido zijn werkvergunning bemachtigd en is hij voor de tweede keer in zijn voetbalcarrière in het Ajax-shirt te bewonderen. Ditmaal met rugnummer 35.

De Egyptische aanvaller tekende in augustus een contract dat per direct in ging en een looptijd heeft van een seizoen. Voor zijn terugkeer naar Ajax stond hij onder contract bij het Engelse Middlesbrough. De aanvaller speelde sinds januari 2010 op huurbasis voor West Ham United.

,,Ik ben blij om weer terug te zijn’’, spreekt hij voor de camera van Ajax TV na zijn eerste oefensessie. ,,Ik heb nog niet iedereen kunnen zien en spreken vandaag, maar so far so good.’’ Behalve Martin Jol komt Mido twee andere bekende gezichten tegen. ,,Thimothée Atouba en Mounir El Hamdaoui ken ik uit mijn tijd bij Tottenham Hotspur. Het is leuk om ze weer te zien. Met Martin Jol heb ik een goede relatie. Hij is eerlijk en een echte topman. Hij weet in mij het beste boven te halen.’’

De Egyptenaar gaat zijn tweede Ajax-periode tegemoet. In het verleden vierde hij al successen met Ajax. Met Mido in de gelederen haalden de Amsterdammers in seizoen 2001-2002 drie prijzen binnen: de landstitel, de KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal. ,,We hadden een heel goed team’’, blikt hij terug. ,,We konden samen lachen en we hadden voetbaltechnisch een sterk elftal waarmee we vele prijzen wonnen.’’ Nu hoopt hij opnieuw zijn steentje te kunnen bijdragen. ,,Ik ben niet alleen gekomen voor mijn ervaring, maar voetbaltechnisch kan ik ook helpen. Ik denk dat ik ongeveer twee tot drie weken nodig heb om terug te komen, dan kan het echt beginnen.''

Bekijk het interview met Mido later op Ajax TV

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Louis van de Vuurst/Ajax.nl

Assistent-trainer Michael Lindeman instrueert Mido. Assistent-trainer Michael Lindeman instrueert Mido.
Aanvoerder Suarez in gesprek met de Egyptische aanvaller. Aanvoerder Suarez in gesprek met de Egyptische aanvaller.
Mido controleert de bal op zijn borst. Mido controleert de bal op zijn borst.
Mido: ,,Ik ben blij om weer terug te zijn.’’ Mido: ,,Ik ben blij om weer terug te zijn.’’
,,Jol haalt het beste in mij naar boven.'' ,,Jol haalt het beste in mij naar boven.''
Donderdag traint de (complete) selectie weer op de Toekomst. Donderdag traint de (complete) selectie weer op de Toekomst.