Menu
Jol hoopt dat VVV geen zware kluif wordt

Jol hoopt dat VVV geen zware kluif wordt

Een dag na de Europese wedstrijd tegen FC Timisoara schoof trainer Martin Jol weer achter de microfoon om de pers te woord te staan. Er was tijd voor een terublik op spelersniveau en Jol keek vooruit naar de competitiewedstrijd tegen VVV, die zondagmiddag op het programma staat.

Na de lovende woorden die de trainer had voor Toby Alderweireld en Jan Vertonghen, wilde de pers nóg meer weten over hoe Jol dacht over het Belgische verdedigingsduo. Wat er bijvoorbeeld beter kan aan het spel van de jongelingen. ,,Ze doen het heel erg goed", gaf Jol aan. ,,Soms staat Toby te dicht op zijn man. Zoals hij gisteravond bijvoorbeeld wel erg kort op de kleine spits van Timisoara speelde. Maar dat zijn kleine dingetjes. Maar Toby Alderweireld is een topspeler in spé. Ze leren allebei ontzettend snel. Als je aan het begin van het seizoen had gezegd dat Alderweireld en Vertonghen mijn vaste centrale duo zou zijn, had ik dat niet kunnen denken. We hebben vier centrale verdedigers voor twee plekken. Per wedstrijd heb ik er drie bij. Om nu steeds die nummer drie (Oleguer of Wielaert, red.) te wisselen, zie ik niet zo zitten. Daarom zat Wielaert op de tribune. Maar als er een geblesseerd raakt, zit hij er zo weer bij."

Over de aanval was de trainer gisteravond kritisch. Hij vond dat die linie tegen Timisoara wat geraffineerder mocht zijn. De vraag vrijdagmiddag was wat Jol van zijn nieuwe aanwinst Pantelic vindt. ,,Je ziet dat hij tijd nodig heeft. Ik laat hem niet voor niets niet beginnen aan een wedstrijd. Je kan zien dat hij er maanden is uitgeweest. Hij heeft een groot hart, wil graag helpen op het middenveld. Maar dat moet hij niet doen."

Na de teleurstellende 0-0 moet Ajax de knop weer omzetten naar komende zondag waar Ajax in Venlo de eerste nederlaag probeert toe te dienen. Uiteraard kwam het gesprek tijdens de persconferentie ook op die komende tegenstander. Die ploeg is na zes speelronden nog altijd ongeslagen. ,,Ze hebben vijf keer gelijk gespeeld en een keer gewonnen. Ik vind dat ze een goed elftal hebben. Dan hebben ze ook nog individueel sterke, creatieve spelers als Schaken, Honda en Calabro. Bovendien is VVV een aantal keer van een achterstand teruggekomen, dus mentaal zit het ook wel goed bij die ploeg. Ik hoop dat het een niet al te zware kluif wordt."

De wedstrijd begint zondag om 14.30 uur. Zaterdagmiddag staat op ajax.nl te lezen welke spelers Martin Jol opneemt in zijn wedstrijdselectie.