Menu
Jol hoopt op 'feestje' tegen Roda JC

Jol hoopt op 'feestje' tegen Roda JC

Ajax neemt het zaterdag op tegen Roda JC. De wedstrijd in de Amsterdam ArenA kent een primeur. Voor het eerst zullen – zoals het zich laat aanzien - Mounir El Hamdaoui en Luis Suarez gezamenlijk voor eigen publiek samenspelen. Het was een van de thema’s waar Martin Jol vrijdagmiddag tijdens het persmoment over sprak.

De tijd van schorsingen en blessures lijkt (voorlopig) voorbij. Tegen zijn voormalig werkgever kan Jol zaterdag over een nagenoeg fitte selectie zonder geschorste spelers beschikken. Alleen de langdurig uitgeschakelde Vermeer, Atouba, Lodeiro en Lindgren zijn niet inzetbaar. ,,Met Rasmus gaat het nog wel een tijdje duren”, sprak de coach van Ajax over de knieblessure van de Zweedse middenvelder.

Eyong Enoh is daarentegen weer helemaal fit bevonden. De middenvelder is hersteld van zijn hamstringklachten. Afgelopen woensdag kwam de Kameroener bijna 70 minuten in actie tegen Dinamo Kiev (1-1). Die eerste wedstrijd doorstond hij goed, waardoor hij ook zaterdag vanaf het begin kan starten, zo gaf Jol aan. Het zijn bemoedigende mededelingen in aanloop naar Ajax – Roda JC, maar zeker ook in aanloop naar de allesbeslissende Europese return tegen Dinamo Kiev, komende woensdag in de ArenA.

'Het is een tijd geleden dat we thuis voor het laatst verloren hebben. Dat willen we graag zo houden.' 'Het is een tijd geleden dat we thuis voor het laatst verloren hebben. Dat willen we graag zo houden.'

Tegen de club uit Limburg zullen - naar alle waarschijnlijkheid - Mounir El Hamdaoui en Luis Suarez (die terugkeert van een schorsing) voor het eerst voor eigen publiek gezamenlijk in actie komen. Afgelopen woensdag opereerden ze in Kiev voor het eerst samen in de Ajax-aanval. Tot doelpunten leidde dat die avond nog niet, al vonden ze elkaar af en toe wel ‘op instinct’, zo sprak Jol.

Met Ajax' beoogde ‘koningskoppel’ hoopt Jol de winnende lijn in thuiswedstrijden voort te zetten. Vorig seizoen won Ajax zestien van de zeventien thuisduels. Alleen tegen Sparta (0-0) werd toen gelijkgespeeld. Met de 4-2 zege op Vitesse is ook deze jaargang in de Eredivisie – wat thuisduels betreft – goed begonnen. Jol: ,,We willen er tegen Roda een feestje van maken voor de supporters”, zei Jol. ,,Het is een hele tijd geleden dat we thuis voor het laatst verloren hebben. Dat willen we graag zo houden. Roda is een goede ploeg met veel diepgang, maar thuis mag dat voor ons normaal gesproken geen probleem zijn.”

Kom naar Ajax - Roda JC!
Ajax – Roda JC begint zaterdag om 20.45 uur. Er zijn nog kaarten beschikbaar. Voor het duel geldt vrije verkoop. Je hebt dus geen ClubCard nodig. Koop je kaarten bij TicketBox, online kaartverkoop of zaterdag aan de stadionkassa's bij ingang D.

Tekst en foto's: Ajax.nl

Voorspel de uitslag van Ajax - Roda JC op de website van Toto en maakt kans op mooie prijzen!