Menu
Jol hoopt op iets moois tijdens debuut in ArenA

Jol hoopt op iets moois tijdens debuut in ArenA

Martin Jol kijkt uit naar de elfde editie van het Amsterdam Tournament. Hij hoopt dat zijn jonge selectie wat moois laat zien in de Amsterdam ArenA. ,,Het belangrijkste is dat het team ontwikkeling laat zien in deze wedstrijden”, aldus de hoofdcoach. ,,Dan denk ik dat we goed partij kunnen bieden.”

Jol benadrukte tijdens de persconferentie in het Golden Tulip Apollo Hotel dat Ajax zowel tegen Atletico Madrid (vrijdag 21.15 uur) als tegen Benfica (zondag 21.15 uur) in een sterke opstelling voor de dag komt. ,,We nemen deze wedstrijden en dit toernooi heel serieus”, vertelde de trainer, die vrijdag zijn debuut maakt in de ArenA voor het thuispubliek. ,,Dat betekent dat ik niet met twee totaal verschillende teams ga spelen. Veel spelers ga ik beide duels gebruiken.”

Ajax treft tijdens het Tournament twee sterke tegenstanders: Atletico Madrid en Benfica. Jol ziet de twee duels met vertrouwen tegemoet. ,,Ajax is al vijf weken in voorbereiding. De andere teams korter, sommige zelfs pas twee weken. Hopelijk kan dat de doorslag geven. We hebben flink wat oefenwedstrijden gespeeld, waarvan de laatste twee tegen redelijk sterke clubs uit Engeland. Voor ons zijn de wedstrijden tegen Atletico en Benfica mooie tests om te kijken hoe we er voor staan.”

Iemand over wie Jol nog niet kan beschikken tijdens het Tournament is Thimothée Atouba. De Kameroener sloot dinsdag aan bij de selectie en bereidt zich nog even apart van de groep voor op het nieuwe seizoen. ,,Hij is fit, maar nog niet fit genoeg. Hij moet nog een beetje opgetraind worden Ik hoop dat hij volgende week weer gedeeltelijk mee kan doen.”

Luis Suarez flankeerde namens Ajax zijn trainer Jol. Kijk voor een interview met de Uruguayaan vrijdag op Ajax TV.

Martin Jol met naast hem Sunderland-trainer Steve Bruce en Atletico-trainer Abel Resino. Benfica was vertraagd, hierdoor staat trainer Jorge Jesus niet op de foto. Martin Jol met naast hem Sunderland-trainer Steve Bruce en Atletico-trainer Abel Resino. Benfica was vertraagd, hierdoor staat trainer Jorge Jesus niet op de foto.
Martin Jol werd geflankeerd door zijn aanvoerder Luis Suarez. Rechts van hem zit Sunderland-captain Danny Collins en naast Atletico-coach Resino zit verdediger Antonio Lopez (uiterst links). Martin Jol werd geflankeerd door zijn aanvoerder Luis Suarez. Rechts van hem zit Sunderland-captain Danny Collins en naast Atletico-coach Resino zit verdediger Antonio Lopez (uiterst links).
Na afloop van de reguliere persconferentie bleef Martin Jol nog even zitten om de Nederlandse media te woord te staan. Na afloop van de reguliere persconferentie bleef Martin Jol nog even zitten om de Nederlandse media te woord te staan.