Menu
Jol hoopt op mooie afsluiter tegen WHC

Jol hoopt op mooie afsluiter tegen WHC

Ajax speelt woensdag de laatste wedstrijd van 2009. In het stadion van FC Zwolle is hoofdklasser WHC de tegenstander in de achtste finale van de KNVB beker. Martin Jol keek dinsdagmiddag vooruit op het bekerduel.

Het weerbericht vormt deze dagen een vast onderdeel bij gesprekken over voetbal. Zo ook dinsdagmiddag in de persruimte van de Amsterdam ArenA. Na afloop van de training sprak Martin Jol over Ajax’ komende tegenstander WHC én de kansen of het duel – gezien de weersomstandigheden – wel of niet doorgaat. ,,Ik denk dat het wel goed komt”, sprak Jol hoopvol uit. ,, Ze zijn drukdoende met sneeuwruimen. Daarbij helpt het denk ik ook dat Zwolle een kunstgrasveld met verwarming heeft. Een dergelijke ondergrond is doorgaans goed sneeuwvrij te maken. Daarnaast heb ik begrepen dat ze een soort zeil van Heracles Almelo hebben geleend ter bescherming van het veld. Kortom; ik heb goede moed.”

De nummer elf van de zaterdag hoofdklasse C is de afgelopen weken nauwkeurig bekeken door Ajax. ,,Zowel live als via videobeelden”, sprak Jol over de wijze waarop WHC geanalyseerd is. Dat Ajax de eerste seizoenshelft tegen amateurs afsluit, vindt de trainer prima. ,,We hadden deze dagen ook Feyenoord of AZ kunnen treffen. Wat dat betreft is dit voor ons een goede loting. Voor WHC geldt denk ik hetzelfde, want we spelen morgen in een uitverkocht huis.”

Jol sprak de hoop uit dat Ajax woensdagavond in Zwolle het slechte gevoel van het duel tegen RSC Anderlecht (1-3 nederlaag) van zich afspeelt. ,,Ik ben niet van plan spelers te sparen”, voegde hij eraan toe. ,,Op Gabri en Atouba na zijn we compleet. Iedereen is fit.”

WHC – Ajax begint woensdag om 18.30 uur in het stadion van FC Zwolle.

Foto: Ajax.nl